teisipäev, 30. august 2011

Blogi taaselustamine - kuulekuse trenn 30.08.11

Viimane postitus siia blogisse sai tehtud aprillis - 4 kuud tagasi. Suvel lihtsalt ei olnud aega ja viitsimist kirjutada. Suvel tegelesime palju uue koera otsingutega, kuid kui rääkida treeningutest, siis üldises plaanis võtsime suhteliselt vabalt. Muuhulgas on sisse jäänud pikem paus agilitys (viimased trennid olid vist juunis). Kuulekust oleme aeg-ajalt ikka teinud, et päris ära ei ununeks. Paar päeva tagasi tuli mul aga mõte hakata Ferryga hoopis SK´d tegema. Võtsingi täna käsile ja lugesin läbi SK ALG klassi eeskirjad-juhendid ning läksime välja trenni tegema - vihma sadas küll kõvasti, aga no kuradile - peab harjutama, sest koer peab töötama igasuguse ilmaga.
Ligipääsetavust, püsilamamist grupis ja tõket me kahjuks muidugi teha ei saanud...
Kõrvalkõnni skeemi mõtlesin liikumise pealt ise, seega see tuli üsna kaootiline, kuigi koer oli väga hästi kontaktis. Peatused ning tempomuutused olid samuti suurepärased. Ainus millega ma päris rahule ei jäänud olid ilma rihmata kõnnil tehtud ümberpöörded - jäi veidi maha. 
Lamama minek liikumise pealt - suurepäraselt tehtud.
Juurdetulek - esimesel katsel ignoreeris käskusid, tegime 2 korda uuesti.
Seisma jäämine liikumise pealt - hästi tehtud võte, aga probleemiks meil juba pikemat aega enne käsklust põhiasendi võtmine, kui ma lähen koera kõrvale - samamoodi ka seekord. Andsin uuesti seisa käsu, läksin koera taha ning tulin tagasi koera juurde, seekord ootas juba seistes kuni kõrval käsuni.
Püsilamamine - Kuigi ei teinud seda grupis ja tegelikult peaks see olema esimene võte, siis igatahes lamas ilusti ära.
Mida me peaksime edasi tegema:
Trennid erinevates kohtades, aeg-ajalt ka häirijatega, püsilamamine grupis, kontrolli hoidmine võtete vahepeal ilma rihmata olles, probleemsete võtetega tegelemine (juurdetulek, seisma jäämine liikumiselt, ümberpöörded kõrvalkõnnil jne.)
Kindlasti vajab treenimist ka otse kõrvale tulek (KK´s peab koer ennem ette istuma) ning tõke (võtet sooritatakse teistmoodi kui KK´s). Aga nende asjadega ei hakka me enne tegelema, kui oleme mõnda aega teinud regulaarseid trenne. Millalgi võib-olla lähme ka SK trenni, kuid kindlasti mitte enne septembri lõppu.

Kommentaare ei ole: