teisipäev, 13. oktoober 2009

Klikkertreeningud

Niih.. Nüüdseks on seda klikkerit olnud pea nädal aega. Selle aja jooksul on muutunud nii mõndagi. Koer on muutunud enesekindlamaks, hakanud treeninguid rohkem nautima. Oleme õppinud uusi trikke, lihvinud vanu.. Täna sellest kirjutangi - vanade trikkide lihvimisest ja edasiarendamisest.

Lisaks trikkidele võtsime käsile ka mõned kuulekuse elemendid.

Rullimine
See trikk oli meil poolik. St. Ferr teadis, et rulli ja käemärgi peale peab ennast külili keerama. Ka nüüd on trikk poolik, kuid siiski - mingi edasiarendus on toimunud. Alguses õpetasin ta ümber keerama selili "rulli" käsu peale. Hiljem klikkisin ainult siis, kui kõik 4 käppa on õhus, mitte kuskil külje peal. Siit maalt seda trikki lõpuni arendada on hulga lihtsam.

Kõrval asend
Peale klikkeri kasutusele võttu on muutunud absoluutselt kõik. Kui klikki ei tule, hakkab Ferry ise erinevaid asju välja pakkuma, või sooritust parandama. Ja just selle viimasega hakkaski vaikselt tulema korrektne kõrvalasend. Ning nüüd ta vajadusel kohe, kui klikki ei tule, kohendab ennast.

Kõrvalkõnd
Ennem pidin ma Ferryga alati rääkima pikad jutud kõrvalkõnni ajal, teda ergutama jne. Nüüd pole see vajalik, kuna suutsin talle selgeks teha, et klikk tuleb ainult siis, kui ta mulle püsivalt kõnni ajal otsa vaatab. Praegu oleme seda teinud ainult otse, ilma pööretetta ja lühidalt - kuni 10 sammu. Vaikselt hakkan seda maad pikendama ja varsti hakkame eraldi sinna juurde õppima ka kiiret ümberpööret (unistus oleks midagi sellist nagu Mia Skogsteri videos: http://www.youtube.com/watch?v=bpvOoEODDvQ


Kommentaare ei ole: