pühapäev, 9. jaanuar 2011

Agility trenn 07.01.11

Aasta esimene AG siis. Alguses tegime slaalomit, mis paar korda tuli isegi normaalselt välja, aga siis tulid tal need lollakad tujud peale ja jooksis paaril korral ära. Ma olen õppinud väga hästi eelmise aastaga (vist kulus isegi vähem aega kui aasta) lugema Ferry kehakeelt ning olekut ja saan aru mil tal on plaanis uttu tõmmata, samas seda kuidagi vältida enamasti ei õnnestu, väljaarvatud stardis ja ainult juhul kui ta otsekohe uttu ei tõmba, vaid ennem hakkab kuskile vahtima - siis aitab tema juurde minek ja premeerimine, et ta istub. Mõne koera puhul võib see muidugi lõppeda sellega, et tal pole enam motivatsiooni rada joosta, kui on preemia eelnevalt kätte saanud. Ferryl õnneks seda probleemi ei paista olevat.
Rada ise oli suhteliselt pikk, aga meie tegime loomulikult sellest ainult väikseid juppe.


Pildil meie jupid rajast - esimesena 1-3 ja siis 4-5.
Valssimise peale olid mõlemad osad. 1. takistusest olin vasakul pool, premeerisin stardis püsivust (maius). Kui koer hakkas minema 2. tõkkele, alustasin valssimist ja kui koer oli 3. tõkke ületanud, siis premeerisin mänguasjaga (mänguasi oli käes, algul paremas ja peale valssimist vasakus).
2. jupp põhimõttelt sama, lihtsalt algab teistmoodi, mitte nagu oli esimesel jupil tõke nr. 1 ka (saate aru ma loodan) ja startima pidi täiesti koos koeraga.
1-3 tegime esialgu nii, et latid olid maas ja tal oli pikk rihm taga - õnnestus väga ilusti. Siis võtsin rihma ära ja panime latid tagasi (kõrgus oli vist 45 või 50 cm). Tegi jälle suurepäraselt. Siis võtsime käsile 4-5 ja see õnnestus ka väga hästi.

Kommentaare ei ole: