neljapäev, 19. juuni 2014

Jazzi SK võistlus 14.06.14

Laupäeval osalesime Jazziga TAKO korraldatud ametlikul SK võistlusel, kohtunikuks oli Svetlana Zolotnikova. Tulemuseks SK1-klassis 1. koht, I järk, 263,5 punkti!

Hindamislehelt:
1. Grupis lamamine - 
9 x 3 = 27 p
2. Kõrvalkõnd ilma rihmata - 8 x 3 = 24 p
3. Seisma jäämine liikumise pealt - 9,5 x 2 = 19 p
4. Juurdekutsumine - 9,5 x 3 = 28,5 p
5. Istuma minek liikumise pealt - 10 x 2 = 20 p
6. Saatmine ruutu - 9,5 x 4 = 38 p
7. Eseme toomine - 10 x 3 = 30 p
8. Kaugjuhtimine -9 x 3 = 27 p
9. Juurdekutsumine koos hüppega üle tõkke - 10 x 3 = 30 p
10. Üldmulje - 10 x 2 = 20 p
Kommentaarid:
Viimane postitus siia blogisse oli märtsis. Ja kui nüüd täiesti aus olla, siis kuni aprilli alguseni me midagi eriti ei teinudki. Kooli lõpetamine, gümnaasiumikatsed ja eksamid võtsid oma aja. Kuid tunduvalt rohkem oli asi ikkagi jaanuarikuistes sündmustes. Ja nendega leppida on tänase päevani väga raske... Ma tahtsin agilityt teha. Väga tahtsin... Kuid see on saatus ning sellega tuleb siis vist leppida. Kuidagi. Aga motivatsioon oli kadunud.
Jaanuaris osalesime me Jazziga ametlikul SK võistlusel, kus esimesest järgust lahutasid meid vaid mõned punktid (ja seda ka minu rumala vea tõttu).. Peale seda algas nii-öeda mitte millegi tegemise periood. Ma pole tegelikult tänini kummagi koeraga trenni naasnud, kuid püüan selle vea peale homset kooli lõpetamist heastada. Mingis mõttes on see treeningpaus kindlasti ka kasuks tulnud. Alates aprillist olen nii Ferry kui Jazziga omal käel SK´d teinud ning üldiselt on seis stabiilselt hea. Kuid siiski on vaja grupitrenne (eriti Ferryga) ja meie hea treeneri nõu :) Seda enam, et olen nüüd mõlema koeraga valmistamas ette SK2-3 klassi, mis vajab kindlasti juba detailsemaid nõuandeid.
Kui nüüd tulla tagasi Jazzi SK võistluse juurde, siis algselt oli mind kutsutud liikumisjuhiks. Kuna aga osalejaid oli erakordselt vähe, siis otsustati, et kohtunik teeb ise selle töö ära. Seega liikumisjuhti polnud vaja ning mulle anti võimalus ennast osalema registreerida. See oli viimase hetke planeerimine ja ma imestan tänase päevani, kuidas ma suutsin nii operatiivselt tegutseda! Seda enam, et mul oli samal päeval koolis eksam. Sai uuritud  korraldajalt ajakava, lepitud kokku transport, registreeritud, tehtud pangaülekanne ja seda kõike hilisõhtul ja järgmisel hommikul 10 minuti jooksul. Kui ikka väga tahta, saab kõik uimerdamata tehtud!
Võistluseks me valmistusime iseseisvalt paari trenni jooksul. Üldiselt probleeme ei esinenud. Mul endal oli ainult eelmise võistluse kogemuse põhjal tekkinud väike hirm ruuduga - 40 punkti kaotada ei ole tore, ja see on kerge tulema, kui natuke hilja koera peatada, koer ei peatu hästi, või läheb liiga ruudu serva... Aga me saime sellega võistlusel suurepäraselt hakkama! Ohkasin kergendusest, kui nägin, et Jazz ruudu keskkohas peatus ja peale seda võtet teadsin, et meil on esimene järk käes! Ka muud võtted olid üldiselt sooritatud väga hästi. Vigadest on põhiliselt kaks asja, millele tuleks tähelepanu pöörata: Kõrvalkõnnil on Jazz liiga energiline ja surub vastu mu jalga üsna intensiivselt. Kõigis võtetes, kus tuleb lamama minna, vajub ta lamades liiga ette ja seetõttu tõuseb tagaosa kergelt püsti. See viga oli nii ruudus kui ka kaugjuhtimisel.
Võistlus möödus väga positiivselt. Tahaksin tänada Annet ja Svetat hindamise ning Juliat transpordi abi eest! Tänud teile!
Järgmine võistlus on planeeritud augustis. Tahaksin väga vahelduseks ka Ferryga osaleda, sest edasi on tulemas ainult sisehalli võistlused, kus meil on alati olnud raskem võistelda. Peab nüüd trenne tegema ja vaatama, kumb koer paremini valmis on. Ja alati on varuvariandiks Jazziga veelkord SK1 teha.

Kommentaare ei ole: