esmaspäev, 4. juuni 2012

Ferry SK´st ja paranevast bordercolliest :)

Viimane nädal enne võistlust on alanud plaanipäraselt. Laupäeval tegime trenni koos Janeli ja Jussiga hoiupaiga platsil. Trenn oli rahuldav, heal juhul hindele kolm. Ferry oli vales meeleolus, kontakt tuli aeglaselt ja kadus kiiresti. Elementide tehniline sooritus lonkas samuti. Lamama läks läbi istumise ja aeglaselt, püsilamamisel nuuskis, kõrvalkõndi tegi muidu kehvasti. Kokkuvõttes otsustasin, et lisaks pühapäevasele puhkepäevale ei tee me midagi ka täna. Seda sellepärast, et koer motivatsiooni koguks ning homme saaksime teha väga hea trenni energilise ja töötahtelise koeraga.
Edasised päevad on meil planeeritud niimoodi:
Homme/teisipäeval trenn kontakti, kiiruse, motivatsiooni ning keskendumise peale - paar liikumiselt lamama minekut ja juurdetulekut, püsilamamine ning kõrvalkõnni alustamine
Kolmapäeval grupitrenn hoiupaiga platsil, ilmselt terve ALG-klass.
Neljapäeval puhkus
Reedel puhkus
Kõige olulisem on kolmapäevane trenn, kuna see kinnistab koerale sellel platsil toimuvat - seega pean ma kõvasti vaeva nägema, et Ferry suudaks antud kohta seostada toreda kohana, kus on kasulik omanikuga kontaktis olla :) Teine oluline asi on anda koerale piisavalt puhkust - et ma neljapäeval ja reedel paaniliselt midagi tegema ei hakkaks!!!
Paranevast bordercolliest rääkides, siis ta tõepoolest paraneb. Sööb väga isukalt ning kui esialgne soovitus oli meile loomaarsti poolt antud, et esimesed nädal aega hoida pidevalt toit ees (kuna ta oli nii kõhn) ja lubada süüa nii palju kui tahab, siis nüüd oleme seda juba piirama hakanud, kuna koer sööks ennast muidu lihtsalt lõhki... Rõõmus, aktiivne, puuris karjuv kutsikas on igatahes tagasi :) Mängib hea meelega, jookseb ringi jne. Täna tegime esmakordselt tutvust klikkeriga ning Jazz oma tubli bordercollie ajuga sai väga kiiresti aru, et klikk tähendab toitu ning kui klikk tuleb peale istumist, siis on kasulik istuda :)) Käsu peale me midagi veel ei pane, esialgu üritame lihtsalt hästi palju suhteid kinnistada, mängida ning toiduga erinevate asendite/trikkide tegemist harjutada.

Kommentaare ei ole: