kolmapäev, 27. juuni 2012

SK trenn 22.06.12

Kuna ma arvutisse nii tihti praegu ei sattu, siis seetõttu tulevad postitused kokkuvõtlikud ja/või väikese hilinemisega.
Aga seekord otsustasin antud trennist detailsemalt kirjutada, kuna teeme viimasel ajal SK´d mitmepäevaste vahedega (tippaegadel oli see 2x päevas) ja trenne pole eriti palju, millest kirjutada. Koera motivatsioonile  on see igatahes hästi mõjunud ning olnud on ainult väga head või lausa suurepärased trennid. Mulle selline variant sobib - parem vähem õnnestunud trenne, kui palju keskpäraseid-ebaõnnestunuid. Endal vähem stressi ja koer on ka rõõmsam.
Igatahes tegime tol reedesel päeval trenni koertepargi juures - seal oli muru niidetud (otsustav tegur platsi valimisel, kui jätta mainimata see, et iga kord mõtlen ka sellele, kui kaugele ma kõndima pean :)) ). Läbi harjutasime enam-vähem terve ALG-klassi + mõningaid elemente ka AVA´st - nii nagu kodus planeeritud oli. Ometi venis trenn ligi 40-minutiliseks...
Alustasin rihma eemaldamise harjutusest - see on meie uus abivahend võitlemaks selle ärajooksmise vastu rihma ära võtmisel. Point seisneb selles, et koer tuleks rihma eemaldamisel kohe kõrvalasendisse. Oleme seda juba mõnda aega harjutanud, seekord võtsin abiks ka klikkeri. Asi edenes päris kenasti, nüüd on vaja seda igal pool kinnistada.
Seejärel tegime rihmaga kõrvalkõndi, mis oli suhteliselt ilus nagu trennides kipub olema...
Liikumiselt lamama minek oli ka väga hea.
Juurdetulekut ei teinud.
Liikumiselt seisma jäi veidi viltu, muu oli ok.
ALG-klassi lõpus tegime püsilamamist - aega ma ei võtnud, aga pakun sisetunde järgi, et oli u. 3 minutit. Lamas normaalselt, natuke sättis korra käppasid.
AVA-klassist proovisime kaugjuhtimist ja eseme toomist.
Kaugjuhtimine oli 7-8 sammu kauguselt väga hea ja seetõttu trenni lühendamise eesmärgil ma kaugemalt ei proovinud.
Toomist tegime esmalt tennisehantliga ja seejärel puuhantliga. Kiirused olid väga head, kõige suuremad probleemid on antud hetk valesti (otsast) haaramine ja närimine.
Peaks tööd tegema peatusega juurdetulekuga, kuna see on meie kõige vähem arendatud võte. Aga ma ei viitsi ju...

Kommentaare ei ole: