pühapäev, 8. september 2013

Ferry ja Jazzi SK võistlus 08.09.13

Laupäeval osalesime Ferry ja Jazziga LUCKY korraldatud ametlikul SK võistlusel, kohtunikuks oli Svetlana Zolotnikova.
Ferry tulemuseks AVA-klassis 1. koht (3st), I järk, 187,5 punkti ja üleminek VÕITJA-klassi!
Jazzi tulemuseks ALG-klassis (esimest korda ametlikult võisteldes) 1. koht (5st), I järk, 194 punkti!

Hindamislehelt (Ferry)
1. Grupis lamamine - 10 x 3 = 30 p
2. Liikumine kõrval ilma rihmata - 9,5 x 2 = 19 p
3. Lamama minek liikumise pealt - 10 x 2 = 20 p
4. Juurdetulemine koos seismise peatusega - 7,5 x 3 = 22,5 p
5. Seisma jäämine liikumise pealt - 10 x 2 = 20 p
6. Eseme äratoomine - 9,5 x 2 = 19 p
7. Kaugjuhtimine - 9 x 3 = 30 p
8. Tõkke ületamine - 10 x 2 = 20 p
9. Üldmulje - 10 x 1 = 10 p

Hindamislehelt (Jazz)

1. Ligipääsetavus - 10 x 1 = 10 p
2. Grupis lamamine - 10 x 3 = 30 p
3. Liikumine kõrval rihma otsas - 10 x 2 = 20 p
4. Liikumine kõrval ilma rihmata - 10 x 2 = 20 p
5. Lamama minek liikumise pealt - 10 x 2 = 20 p
6. Juurdetulemine - 10 x 3 = 30 p
7. Seisma jäämine liikumise pealt - 10 x 2 = 20 p
8. Tõkke ületamine - 7 x 2 = 14 p
9. Üldmulje - 10 x 1 = 10 p


Kommentaarid
Võistlusele sõitsime koos Janeliga. Startisime kell 8.00, et 10.45 olla võistluspaigas.
Terve tee oli kohutav udu, vahepeal oli nähtavus napilt 20 meetrit. Mina olin väga ekstaasis ja tegin muudkui pilte ja videosid - nii telefoni kui kaameraga. Mingi hetk tuli mul aga meelde, et neid mõlemaid läheb meil veel vaja - telefonis on GPS, et kohale jõuda ja fotokaga on vaja filmida... Nii et ma püüdsin ennast tagasi hoida, et akusid ja mälukaarte säästa. Aga siin on tulemus:

Veidi enne Narvat tegime peatuse, et ennast ja koeri välja jalutada:
Narva jõudsime planeeritult. Platsi leidsime ka ilusti üles.
Esimesena pidi võistlema Ferry.
Püsivused olid alguses ning individuaalvõtted lõpus - seda mõlemas klassis.
Ferry oli väga heas meeleolus ning keskendus terve võistluse vältel väga hästi. Kui tavaliselt üllatab ta mind mõne asjaga positiivselt ja mõnega negatiivselt - siis täna olid kõik üllatused ainult positiivsed! Kõik võtted peale juurdetuleku, olid valdavalt sooritatud ideaalselt, mistõttu pole neid vaja isegi kommenteerida. Juurdetulekul - vahtis ringi, ootasin natuke, aga pidin millalgi ju lõpuks kutsuma ka. Video pealt selgus, et tuli isegi esimese käsu peale, hoopis peatusel andsin korduskäsu. Peatus keskpäraselt nagu võistlustel tavaks on saanud.
Kaugjuhtimine - läks teise käsu peale lamama (vahtis sel hetkel selja taha).
Ülejäänu korras.
Muru oli platsil veidi kõrge, mistõttu ma muretsesin hantli pärast - ma hoidsin vist hinge kinni, kui hantlit viskasin ja koera saatsin - kuid kui Ferry läks ja selle ilusti üles leidis, oli kohe tohutu kergendus...
Kuna tegu oli meie viimase esimese järguga, saime oma senini kõige kõrgemate punktide ja esimese kohaga ka kohustusliku ülemineku VÕITJA-klassi!!! Meie selle aasta eesmärgid on nüüd täidetud - ja järgmisel aastal hakkame võistlema SK2´s!
Jazz on trennides alati stabiilne olnud (eriti kui asi puudutab ALG-klassi) ning temaga pole probleeme käitumisega. Ma ei pea muretsema ärajooksmise või muu pärast. Seega temaga võistlemine on stressivaba tegevus :)
Üks vähestest asjadest, mida trennides veidi rohkem tegime - püsilamamine grupis. Jazz võis hakata pugema teistele koertele või inimestele. Kuid õnneks viimasel ajal ta seda enam ei teinud, mistõttu olin temas kindel.
Ainus, mis mulle alles võistluspaigal meelde tuli, oli, et tõket oleme veidi vähe teinud. Aga eeldasin, et ta vähemalt hüppab. Ja hüppaski. Kuid koera juurde minnes ja "kõrval" öeldes, hüppas ta uuesti teisele poole. Noh mingi triki peab ju border tegema! Punktisumma oli sellele vaatamata äärmiselt kõrge ning saavutasime ilusa esimese koha ka temaga! Jazz oli eriti tubli ka selle poolest, et lamama mineku ajal hakkas tema juurde liikuma teine koer, kuid ta ei pööranud sellele mingit tähelepanu.
Võistlushooaeg sai igatahes väga ilusti lõpetatud ning pikk reis tasus ennast igati ära!
Tahaksin tänada Svetat kutsumast, Janelit transportimast, kõiki TUBLI´sid osalemast ning LUCKY´t korraldamast. Korraldus oli tõesti väga heal tasemel, vaatamata sellele, et nad kuigi tihti võistlusi ei korralda. Mingeid vigu ei tehtud ning kõik võistlejaid jäid asjaga rahule. Lisaks autasustati (kuigi ametlikult oli tegemist eksamiga) ning toimus ka väike söömaaeg LUCKY ruumides, kuhu olid lubatud ka koerad! Ka õhkkond oli hoopis teine, kui tavaliselt võistlustel Tallinnas. Positiivsem, sõbralikum. Kes teab, see teab.
Ülejäänud pildid lisan postitusele hiljem!

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Korraldus oli tõesti äärmiselt ilus!