pühapäev, 1. september 2013

Ferry SK võistlus 31.08.13

Laupäeval osalesime Ferryga TAKO korraldatud ametlikul SK võistlusel, kohtunikuks oli Kaja Koor. Tulemuseks AVA-klassis 2. koht (6st), I järk, 170 punkti! Esimesest kohast lahutas meid 4 punkti.
Hindamislehelt
1. Grupis lamamine - 10 x 3 = 30 p
2. Liikumine kõrval ilma rihmata - 7,5 x 2 = 15 p
3. Lamama minek liikumise pealt - 10 x 2 = 20 p
4. Juurdetulemine koos seismise peatusega - 5 x 3 = 15 p
5. Seisma jäämine liikumise pealt - 8,5 x 2 = 17 p
6. Eseme äratoomine - 8 x 2 = 16 p
7. Kaugjuhtimine - 10 x 3 = 30 p
8. Tõkke ületamine - 9 x 2 = 18 p
9. Üldmulje - 9 x 1 = 9 p

Kommentaarid

Osalesime loomulikult eesmärgiga saada kätte esimest järku ehk olla veel sammu võrra lähemal üleminekule võitja klassi. Kuna me polnud nii ammu võistelnud, siis ma planeerisin väga hoolikalt, mida me trennides teeme - ja just viimastel nädalatel enne võistlust - kuna see võib määravaks osutuda. Häirijatega trennid võõras kohas, koos liikumisjuhiga, olid sedakorda märksõnaks.
Valmistuda aitas meil Janeli, kes samuti veel AVA-klassis on ning loomulikult Sveta, kes häid nõuandeid jagas.
Võistlusele tulime me minu nõudmisel "natuke" vara kohale. Ma tahtsin olla umbes tund varem seal ja kui ajakava oleks õige olnud, siis nii oleks ka läinud. Aga tuli välja, et kellaajad olid valed ning selletõttu lükkus asi kõvasti edasi. Korraldaja vabandas võistlejate ees.
Kohale jõudes mulle tundus, et meie võistlemisega on kõik - ilm oli justkui meelega ääretult palav, päike paistis lagipähe ning tuult ei olnud. Lubatud vihmast oli hommikuses ilmateates järele jäänud vaid pilves ilm! Aga ajakava muudatus oli sellesmõttes isegi abiks - ilm läks veidi jahedamaks, tuulisemaks ning pilvisemaks.
Meie etteaste algas püsilamamisest, mis toimus sedakorda siis alguses. Kui olime telgi taha eemaldunud, ilmus peatselt, et Ferryst vaid kahe koera kaugusel olev habecollie oli hakanud püherdama ning lahkus järgmine hetk oma kohalt. Ferry oli juba seda arvestades ääretult tubli olnud, et suutis täielikult rahu säilitada ning võtte ideaalselt lõpuni sooritada! Kuigi tagantjärele oli juba see väga suur asi, oli tol hetkel eesmärgiks siiski ka muud asjad maksimaalselt hästi sooritada!
Peale paari koera jagu ootamist algasid individuaalvõtted.
Kõrvalkõnd - olin ise üle pika aja kergelt närvis ning koer sai sellest muidugi aru. Ilus kontakt ja suurepärased pöörded, mis viimastes trennides olid, kadusid. Siiski püsis ta tehniliselt enam-vähem õiges kohas ning teenis seega oma seitse ja pool punkti ilusti välja.
Lamama minek oli ideaalne - ei mingit nuuskimist!
Juurdetulek - vahtis ringi, kui olin ümberpööranud, kutsusin - ei tulnud. Teise käsu peale alles sai liikvele. Peatus oli tavalisest halvem ning tuleku kiirus peale seda samuti. Eks see hajevil olek tingis sellise ahelreaktsiooni.
Seisma jäämine - tuli ise kõrvale.
Puuhantel - väga hea et ta leidis, tõi ning tegi seda veel ka hea kiirusega. Veidi näris. Olen siiamaani nii õnnelik selle võtte õnnestumise üle!
Kaugjuhtimine - kõik suurepärane, vaatamata sellele et maas oli tugevaid lõhnasid (praeguseks on jõudnud minuni info, et ALG-klassis oldi seal koerale maiust visanud), mida mitmed koerad nuuskisid ning selletõttu 0 said. Tubli Ferry!
Tõke - ei istunud päris keskel.
Kohtunik soovis meile õnne edukate soorituste puhul. Autasutamisel selgus veel, et kui Ferry oleks juurdetuleku ära teinud, oleksime saavutanud esimese koha. Aga pjedestaalist palju olulisem oli loomulikult teha edukas esinemine ja saavutada esimene järk. Selle me täitsime ning päev läks vägagi korda!
Võistluse lõpuks jõudsid kohale ka ennustatud vihmapilved (õnneks nad varjasid juba varem päikese nagu eelnevalt kirjutasin) ning saime sõna otseses mõttes viimasel hetkel autosse, kui hakkas sadama umbes 10 minutit sellist padukat, mida pole ammu näinud!
Lisaks meile olid väga TUBLI´d ka Julia ja Joy (kes saavutasid võitja klassis väga kõrgete punktidega esimese koha ja esimese järgu) ning Lona ja Mitch (kes said oma viimase esimese järgu, et minna üle võitja klassi)!
Tänud Janelile transpordi ning kõigile kaasaelamise ja meeldiva seltskonna eest!

Kommentaare ei ole: