esmaspäev, 8. märts 2010

Võistluselementide inventuur

Noh nii, lõpuks ometi saabub sellel nädalal kätte see päev, mil me läheme oma teisele mitteametlikule kk võistlusele aastal 2010. Korraldajaks on A-koer ning kohtunikuks Marii Pikkoja. Homme on meil võistluseelne trenn nr.1 ja neljapäeval võistluseelne trenn nr.2 - loodan, et selle aja jooksul saab veel mõningaid asju parandada, mis probleemsed on (või lihtsalt mulle tunduvad).

Tänase päeva seisuga on meil võistluse elemendid sellised:

Raporteerimine ja hammaste näitamine
On kaks valikut - kas ta on rahulik ja püsib ilusti kõrval, või ta läheb kohtunikule "tere ütlema".

Kõrvalkõnd rihmaga
Kui ta töötujus on, siis on lootust kontaktsele kõnnile.

Istuma jäämine 
Püsivusega, (et tõuseks püsti) probleeme ei tohiks tekkida, küll aga võib F. seda lama käsklusega sassi ajada. Tuleb trennis kinnistada istu-lama käsklusi ja teha nende kahe käskluse vahel valimist ("stiimulite kontroll").

Lamama jäämine
Viimasel võistlusel juhtus see, et Ferr läks enne käskluse andmist lamama (tagantjärgi mõeldes oli põhjuseks ilmselt see, et ma olen teinud liiga palju liikumiselt lamama minekut + harjutusi samas järjekorras - ta teadis, et peale istuma jäämist tuleb lamama jäämine ja seetõttu läks juba kõnni pealt aegsasti lamama) Vaja trennis teha peatumisega ja harjutused erinevas järjekorras.

Juurdetulek
See on üks jama harjutus meie jaoks. Ta võib tulla enne käsklust, võib tulla kolmanda käskluse peale ja mis kõige hullem - ei pruugi üldse tulla. Ta vahib ringi ja seetõttu võib parasjagu silmata midagi põnevat, millele kogu oma tähelepanu koondab. Mõned sekundid saab vajadusel oodata "siia" käsklusega, (kui kohtunik ise ei ütle, millal kutsuda koera) aga 5 minutit passida, kuni Ferr lõpuks kontaktseks otsustab muutuda - seda teha ei saa. Eks näis, mis juhtub.

Kohale saatmine
Teeb ilusti, kiiresti ja läheb koti peale lamama ka.

Püsilamamine 30sek
Teeme tavaliselt pikemalt ja väga palju oleme teinud häirijatega. Lamab ilusti ära.

Kommentaare ei ole: