teisipäev, 21. mai 2013

Jazzi SK eratrenn 19.05.13

Hoiupaiga platsil, esimene trenn sellel aastal nii palava ilmaga (~22-25 kraadi)! Eesmärgiks oli vaadata üle VÕI-klassi elemendid - koer üllatas mind hästi kiire väsimisega (pole veel palavusega ilmselt harjunud). Hakkame nüüd just kuumade päevadega lühikesi trenne koos pausidega tegema - et vastupidavus kasvaks. Oleks ainult neid kuumi päevi...
Saime nõu, millega ja kuidas jätkata.
Kõige raskemad asjad õpetamiseks on SK´s kõrvalkõnd ja kaugjuhtimine... Seal on lihtsalt niivõrd oluline roll meeleolul ja samas ka miljon tehnilist nüanssi, mis peavad ideaalsed olema, et lõpptulemus ilus oleks. Olen teadlikult neid elemente vältinud ja suhteliselt vähe teinud, et "mitte midagi ära rikkuda" - noh see on hea mõte küll, aga samas koer ei saagi ka midagi oskama, kui midagi pole tehtud.
Kaugjuhtimisel oleme väga ettevaatliku ja läbimõeldud töö tulemusena saavutanud õige tehnika erinevatel vahetustel koera ees olles. Samamoodi jätkame, sest ma arvan, et distantsi suurendamisest tähtsam on hetkel koera täieliku enesekindluse tagasi toomine ja tehniliselt puhas sooritus.
Kõrvalkõnniga on kõik üldiselt korras, aga ma lihtsalt ise kardan hirmsasti midagi ära rikkuda ja ei julge ühtegi asja omal käel proovida. Sisimas leian, et see on igal juhul tunduvalt parem variant, kui kiirustada, valesti õpetada ja hiljem aastaid vigu parandada. Seekord lisas Sveta meie "lubatud teha" asjade arsenali ümberpöörde õpetamise - ja loomulikult näitas ka põhjalikult, mis ja kuidas.

Kommentaare ei ole: