pühapäev, 13. oktoober 2013

Jazzi AG trennid 10.10-12.10.13

Kuna Jazzi hüppetehnika vajab rohkem tööd, kui meil on nädalas trenne, siis otsustasin ma kiiremate tulemuste nimel meile koduseks kasutamiseks valmistada veel kaks tõket. Vaadake kui ilusad need tulid - nagu päris!
3 tõkkega küll õigeid hüppekoridore ei tee, kuid saab kindlasti teha meeletult palju erinevaid manöövreid ja juhtimisharjutusi. Prioriteediks tuleb muidugi seada pulkade püsti jäämine.
4nda tõkke lisandumisega võiks juba koridoridest ka mõelda (peab ilmselt ära tegema, kuna neid on meil samuti väga vaja).
Oleme viimaste päevade trennides teinud:
1.) baasharjutus ühe tõkkega link
2.) "kaheksad" ühe tõkkega, abiks tõkke taga olevad tiivad. Need on õige trajektoori valimiseks (Jazz keerab peale hüpet liiga ökonoomselt, mistõttu riivab sageli tiiba ning kukub ka pulk) pilt
3.) tõkke taha saatmine ühe tõkkega - "out" käsk, tegime nii ümber ühe tiiva mitu ringi järjest kui ka kaheksana. Sama teema mis eelmisel puhul (vale trajektoor). See harjutus oli Jazzi jaoks raskem.
4.) "kaheksad" kahe tõkkega.
5.) tõkke taha saatmine kahe tõkkega.
6.) kombinatsioon kahest eelnevast (juba juhtimise peale).
7.) 2 tõkke järjest hüppamine (sirgel) - pööretel ja taha saatmistel hüppas Jazz juba tunduvalt paremini, kui seda harjutust tehes..! Pulki kukkus ikka hulgi. Lõpuks, kui jõudsime edukalt 65 cm´ni, hakkas õige tehnikaga normaalselt hüppama.
Tõkete kõrgused on trennides enamasti 55-65cm. 55cm on see piir, kus Jazz suudab rada joostes pulgad püsti jätta. Aga see sõltub muidugi konkreetsest rajast, nurkadest ning vahel tundub, et ka kuufaasist ja veel mingitest kummalistest asjadest, mida teab ainult Jazz ise.

Kommentaare ei ole: