kolmapäev, 18. aprill 2012

Ferry 5!

Sünnipäeva puhul käisime 2,5-tunnisel jalutuskäigul, mis sisaldas ka SK trenni ning antitirmis-koolitust :))
Alustasime ruutu saatmisest. Sooritatud ideaalselt. Varem ma panin ruudu tagumisele küljele kausi maiusega, kuid mulle hakkas üha enam tunduma, et Ferry ei saa aru, et point on koonustes - ta jooksis pigem kausi juurde. Seega võtsin kausi ära ning panin maiuse sama koha peale maha. Nüüd pidi ta juba otsima koonuseid, et leida maius. Peale mitmeid õnnestumisi tõstsin ruudu teise kohta, et kontrollida, kas Ferry saab aru. Seis oli endiselt ok. Viimased paar korda tegin nii, et ei pannud üldse maiust ning peatasin koera õigel hetkel - see oli võrratu, kui kiiresti ta reageeris ning täpselt keset ruutu seisma jäi!
Järgmisena tegime juurdetulekut - eesmärgiks on endiselt maksimaalse kiiruse arendamine. Hästi palju oleme teinud Ready-Steady mänguga, jooksu pealt kutsumisega jne. Tulemus on juba üsna ideaali lähedane, üritan seda nüüd mitte lähiajal ära rikkuda...
Kui plaanisin trenniga lõpetada, tuli järsku meelde, et võiks vahelduseks väljas püsivust teha. Lamamine, eesmärgiks püsimine :)) Ringi vahtimist ta rahulikus meeleolus ning tugevate häirijate puudumisel juba ammu ei harrasta, aga mulle kohutavalt ei meeldi see esikäppade sättimine, kui ma hakkan eemalduma. Seega kontrollisin nüüd ära minnes hoolega tagasi vaadates ning keelasin nihelemist. Muidu oli kõik väga hea.
Jätkasime oma teekonda ning enne tavapärasele pikemale marsruudile suundumist tegime nn. ära tulemise trenni koertepargi juures. Jalutasin rihma otsas vabalt liikuva koeraga, muutsin suunda jne. Läksin vahepeal aiale hästi lähedale, et ta hakkaks võõraste koertega suhtlema ning arvaks et saab mängida - ja just siis käskisin ma tal ära tulla (käsuks ongi "tule ära"). Paar tagasitõmmet rihmast käsu ignoreerimise peale ning edaspidi ta isegi ei üritanud rihma pingule tõmmata või koerte juurde minna - selle asemel tuli ja otsis ise kontakti, mis on iseenesest väga hea!
Siis tegime veel oma jalutusringi ning oligi märkamatult 150 minutit möödunud!

Kommentaare ei ole: