neljapäev, 5. aprill 2012

SK trenn 05.04.12

Kõrvalkõnd (sirged), kõrvalasendist lamama minek, püsilamamine.
Algas trenn sellest, et tulime koertepargi juurde, võtsin Ferry kõrvale ja tegin natuke keskendumist jms. Peatselt järgnes ootamatu diskusioon agressiivse vene naisega, kes teatas mulle, et tema kutsikas võib ilma rihmata ringi joosta, kuna ta on kutsikas!!! Noh andke andeks, aga kui see kutsikas jookseb juba paarikuuselt omanikust 40-50 meetrit eemale ja ei kuula mingeid käsklusi, siis on tekkimas üks järjekordne taoline koer, kes 5 minutit enne omaniku platsi aia taha saabub ning seal valimatult haugub (selliste koerte pärast ma kunagi lõpetasin koerteparkides käimise).
Kuna mul õnnestus selle normaalsetest piiridest väljunud vestluse käigus ennast korralikult välja elada, läks trenn ülimalt hästi - olles nii vihane selle tegelase peale, möödus Ferryga suhtlemine palju vabamalt (nt. kiitsin teda suuliselt rohkem). Kohe võis muutust näha ka Ferry meeleolus ning kontaktis.
Siinkohalt ka idee - kui on provokatiivseid, emotsioonikaid inimesi, kes sooviksid minuga koera trenni alguses karjumist sisaldavat vestlust pidada, siis olen pakkumistele avatud - koht ja kellaaeg on kokkuleppel :))
Trenni juurde tagasi tulles, siis jätkasime seal samas koertepargi juures kõrvalkõnniga.
Aeglases ja tavalises tempos tehtud sirged koos peatustega olid fantastiliselt head! Kontakt oli suurepärane, Ferry oli hästi keskendunud, kuigi vahepeal möödusid meist mitmed koerad! Olin tõsiselt üllatunud!!!
Järgmisena tegime kõrvalasendist lamama minekut. Testisin käsu täitmist nendel hetkedel, kui ta vahtis ringi - ei eksinud mitte kordagi!
Kõige lõpuks veel püsilamamine - esmalt koertepargi aia juures, seejärel kaugemal muruplatsil. Lühikese rihmaga, paar 2-3 minutit. Vahepeal vahtis küll ringi, kuid enamuse ajast oli kontaktis.
Homme on meil asja lauluväljakule, seega ehk õnnestub ka seal veidi trenni teha.
Loomulikult jätkame ka koertepargi juures kontakti, käskude täitmise jm. kinnistamist!

Kommentaare ei ole: