esmaspäev, 2. aprill 2012

SK trenn 02.04.12

Vahepealsetest tegemistest ka natuke.
Laupäeval olin Sveta loengul, mis käsitles uusi sõnakuulelikuse reegleid, mis arvatavasti järgmisel aastal vastu võetakse. Loeng polnud ajaliselt pikk (4 tundi), aga kuna ma järgnenud õhtupooliku kirjutasin enda jaoks konspekti arvutisse, siis märkamatult sai kell 7 õhtul. Olles omadega täiesti läbi, sai koeraga veel viimast korda väljas käidud ja juba 9 ajal võisin ma näha unes sõnakuulelikuse reegleid või midagi sellist :)))
Pühapäeval tegime trenni - aga nagu on varemgi juhtunud - kui kohe ei kirjuta, siis tagantjärgi ei mäleta! Ainus kindel asi on see, et harjutasime kõrvalkõndi tühjas parklas...
Tänasest trennist rääkides, siis eesmärgiks oli kõrvalkõnnil kontakti hoidmine, pöörded vasakule ning peatused. Samuti püsilamamine tugevate häirijatega, kuid kontrolli hoides.
Kõrvalkõndi tegime esmalt autoparklas. Jäin väga-väga rahule. Ferry ignoreeris täielikult inimesi, kes seal autosid lumest puhastasid, minema sõitsid jne. Kontakt oli suurepärane, samuti ka peatused-pöörded!
Sama joont jätkas ta ka koertepargi juures. Esmalt kõndisime sealt lihtsalt mitu korda mööda (ilma igasuguse käsuta), et ta saaks aru, et ei saa koertega mängima minna. Kui hakkasime trenni tegema, muutus koheselt kontaktseks ning tegi taaskord meeletult hea kõrvalkõnni! Olgu öeldud, et esimesel platsil mängisid kaks noort koera, teisel haukus, lõrises ning hüppas aia peale kurjavõitu isane afgaan.
Tegime ära ka püsilamamise - jätkuvalt samades tingimustes. Ferry oli väga tubli ning suutis suhteliselt rahulikult ning ringi vahtimata ära lamada 4 minutit (2 premeerimist). Paraku venitasin veel aega edasi ning ta muutus rahutuks, saba hakkas käima, niutsus ning korraks isegi haugatas (selliselt, et miks ma pean ikka veel siin lamama). Õnneks oli mingi moment rahulik, mille peale sai preemia ning vabastuse - trenn läbi!
Jätkame lähipäevil samades kohtades, samade häirijate ja elementidega trenne (ehk õnnestub ka pika rihmaga püsilamamist veidi kaugemal teha ehk panna koer tõsiselt proovile).

Kommentaare ei ole: