teisipäev, 3. aprill 2012

SK trenn 03.04.12

Lubadus lähipäeval jätkata on täidetud. Taaskord kõrvalkõnd parklas ja koerteplatsi juures, kus lisaks tegime ka püsilamamist.
Parklas tehtud kõrvalkõnd oli suurepärane. Koerteplatsi juures oli algul hajevil, aga hakkas üsna varsti keskenduma. Tegime sirgeid, pöördeid vasakule ja peatusi.
Püsilamamist proovisin pika rihmaga - ja minu arvamus, et pikk rihm on mõttetu ja ta sellega niikuinii püsib, on täiesti ümber lükatud! Proovisin platsilt lahkuvate koerte, kes olid temast u. 1-2 meetri kaugusel. Pani mitmel korral minema. Peab muidugi ütlema, et see on Ferry jaoks üsna ekstreemne häirija antud hetkel, seega pole ime, et ei lamanud. Jamasime sellega seal jälle liiga kaua - pean edaspidi tegema olukorra kergemaks (kas ajaliselt või häirijate vähendamisega), et koer oleks edukas ja poleks vajadust mitmeid kordi parandada. Muuhulgas võtsin vastu otsuse, et kuni talv veel ennast ilmutab, teen püsilamamist ainult lühikese rihmaga. Siin on mitmeid põhjuseid, alates sellest, et tegu on liiga raske situatsiooniga, lõpetades sellega, et jää peal ei ole puht füüsiliselt võimalik Ferry ootamatute jooksude korral rihmast hoida ja ise sealjuures püsti jääda.
Selle nädala lõpuni on eesmärk nendes kahes kohas edukamaks muutuda (püsivusel saada rahulikumat olekut ning keskendumist, kõrvalkõnnil paremat kontakti, pöördeid vasakule ning peatusi).
Pildil on Ferry keskendunult lamamas - aga vaadake ümber olevat jääd ning kujutage ette teda kuskile tormamas - minul klikker ühes käes ja maius teises, koos rihmaga, mis on ümber kahe sõrme...

Kommentaare ei ole: