laupäev, 17. aprill 2010

Agility trenn 17.04.10

Tänanse trenni algus oli õudusunenägu mida ei saa ka kõige õudsamas õudusunenäos kõige õudsamal kujul ette kujutada.
Trenn algas.. Ärajooksmisega. Kontakti polnud. Koer oli täiesti ebamotiveeritud, loid, hajevil.. Polegi nagu miskit muud lisada.
Trenni lõpu poole hakkas mänguasja peale tööle. Oli kiire, oli motiveeritud, oli kontaktne ja oli juhitav! Märk sellest, et asi pole selles, et Ferry oleks väsinud. Ma varem mõtlesin, et tal lihtsalt üldine füüsiline vastupidavus nõrk ja seetõttu väsib kiirelt. Aga tundub, et asi on 100% motiveerimises. On vaid vaja leida see õige asi, mis teda piisavalt hästi motiveeriks ja ta teeb suurepäraselt! Tänase trenni põhjal võin nii mina kui ka treener kinnitada, et Ferryt motiveerib agilitys kõige paremini paremini mänguasi.
Lõpu poole tegime 3-5 tunneliga radu. Ja ei mingit stardis püsivust. Lihtsalt jookseme. Nüüd edaspidi hakkangi nii tegema, et stardis teda istuma ei jäta, vaid jookseme kohe. Seda sellepärast, et tal oleks rohkem motivatsiooni rada joosta, mitte stardis uttu tõmmata :)) Püsivust saab hiljem õpetada. Hetkel on esmatähtis, et Ferry oleks huvitatud raja jooksmisest, teeks seda kiiresti ja samas jookseks rada minu juhtimise, mitte enda soovide järgi.
Usun, et suvel saame tunnelite võistlusele minna, sest tänase trenni lõpetamine näitas seda, et tegelikult on ta väga kiire ja hästi juhitav, kui motivaator on tema jaoks piisavalt ahvatlev.

Kommentaare ei ole: