reede, 6. jaanuar 2012

SK trenn 06.01.12

Trennis oli poole rohkem koeri, kui eelmine kord - koos Ferryga lausa 9!

1. Kõrvalkõnd - harjutasime püsilamamise kohale minekut, koerad üksteise taga rivis liikumas. Eesmärk oli, et koer hoiaks kontakti ning ei laseks ennast häirida teistest koertest. Kontakt oli kõikuv, F. vaatas vahepeal teisi koeri.

2. Püsiistumine häiritud olukorras - koerad olid üksteisest vaid ligemale meetri kaugusel ringis, hiljem seda maad vähendati veelgi. Ferry tegi seda harjutust väga hästi - vaatas otsa ning sain ka üsna kaugele eemalduda. Oli rahulik.

3. Püsilamamine häiritud olukorras - koerad lamasid üksteisest jälle umbes meetri kaugusel, aga seekord rivis ja samal ajal tegi üks koertest kõrvalkõndi teiste selja taga. Ferryl saba käis ning ta oli üsna rahutu. Sveta soovitas panna maiust enda ja koera vahele - toimis algul, aga tegin ise vea ning otsustasin harvem premeerida. Tulemuseks oli see, mis tavaliselt - hakkas haukuma. Seda ma ignoreerisin ja keerasin selja.

4. Käskude täitmine/kontakti hoidmine häiritud olukorras - koerad olid kahes rivis (5+4), näod vastamisi. Ülesandeks oli koera tähelepanu kõrvalasendis, endal hoida (samal ajal tegi teine koer juurdetulekut rivide vahelt). Tegime veel ka sellist varianti, et kui juurdekutsumist teinud koera omanik andis enda koerale käsu, siis andsime samal ajal käsu lamamiseks. Kontakti hoidmine teise koera möödudes on Ferryle veel (täiesti mõistetavalt) raske, aga lama käsku täitis küll :))

Tänase trenni raskemad harjutused (kõik on meie jaoks uued) ning suurem koerte arv, tingisid raskema õhkkonna - seda arvestades tuleb rahule jääda!

Kommentaare ei ole: