laupäev, 14. jaanuar 2012

SK trenn 13.01.12

1. Püsiistumine - koerast eemaldusin paari sammu kaugusele, käes olnud mänguasi kukkus minu ja koera vahele. Eesmärk oli, et koer säilitaks kontakti. Ferryt mänguasjad nii hulluks ei aja, seega hoidis ilusti kontakti. Samas oli preemiaks saadud mänguga täitsa nõus. Uus harjutus tema jaoks.
2. Püsilamamine - häirijatega (treener astus üle koerte, omanikud kõndisid koerte vahel slaalomit jms :)) ). Ferry jäi enamasti kontaktseks ning oli rahulik, va. üle astumisel - see on muidugi ka üsna tugev häirija.
3. Ligipääsetavus - iga omanik käis mitu ringi teiste koerte juurest läbi, jättes oma koera samaks ajaks treeneri kätte. Eesmärgiks, et koer oleks rahulikult kõrval, ideaalis kontaktselt. Seda elementi peab tihedamini harjutama, kuna võõrad inimesed, kes tulevad meie juurde, on ju alati selleks, et vaesele koerale maiust anda - vähemalt Ferry arvab nii :)) Seekord püsis veel kõrval, aga iga väiksemgi lisatud provokatsioon oleks selle kohe lõpetanud. Kontakti suutis hoida u. 0,5 sekundit :))
4. Kõrvale tulek kõigist suundadest - oleme seda harjutust varem teinud ja õnnestumise protsent oli selle tõttu kõrge. Pakkus korrektset asendit ükskõik mis moodi ma tema suhtes seisin.
5. Tõke - maiuse kausiga, eesmärgiks kiirus. Olin vahepeal ära unustanud, et SK´s ei tohi tõkke ületamiseks kasutada käe märki, seega kui Sveta sellele tähelepanu juhtis, proovisime ülejäänud aja ilma. Tegi ka ilusti.

Kommentaare ei ole: