neljapäev, 23. august 2012

SK trenn 23.08.12

Pargis, õhtul pimedas. Juurdetulek peatusega ja asendite vahetus.
Lõpuks julgesin üle mitme kuu proovida peatusega juurdetulekut :) Asi oli esiteks selles, et mul polnud pikka aega sobivat maiust, mida visata, aga nüüd tegin emale "eritellimuse" ning õhtuks olid külmkapis olemas pik-nik juustupulgad, mida on hea suuremate ja nähtavamate tükkidena koerale visata. Teiseks ma ei tahtnud enne võistlusi riskida sellega, et Ferry hakkab ennetama (ise peatuma) või läbijooksudel kiirust langetama. Aga kuna seda on siiski vaja AVA-klassi jaoks päris palju treenida, siis otsustasin kõiksuguste probleemide vältimiseks proovida järgnevat:
1. Teha peatusega juurdetulekut harva, kuid siiski aeg-ajalt, et püsiks meeles. Umbes ühes trennis 10st.
2. Teha seda sellises vahekorras: 2-3 läbijooksu, 1 peatusega, 2-3 läbijooksu, 1 peatusega jne.
3. Viimastes trennides enne võistlusi mitte teha (seni kuni oleme ALG-klassis).
Igatahes täna oli test, et näha kas Ferryl on asi meeles, või peab nullist alustama. Ferry oli uute maiustuste tõttu väga motiveeritud (enamikes trennidest sööb ta oma igapäevast toitu, milleks on Platinum). Hea uudis on see, et nullist alustama ei pea - Ferryl oli kõik meeles. Esimesed korrad olid kehvemad, aga mida rohkem me tegime, seda paremaks läks :) Lõpuks peatus juba üsna ideaalilähedaselt, seega tegin veel mõningad läbijooksud ning lõpetasime.
Kaugjuhtimisel tegelesin sellega, et Ferry läheks esimese käsu peale istuma. 7-8 sammu kauguselt sain ideaalseks (ei maganud käsku enam maha), kuid 10-15 sammu tekitas probleeme. Parandasin, päris korda sellelt distantsilt ei saanudki. Otsustasin jätkata järgmises trennis.

Kommentaare ei ole: