esmaspäev, 3. september 2012

Laupäevasest võistlusest

Laupäevase võistluse lisainfo tuli välja. Ja sealt saab välja lugeda, et Viimsi staadionil toimuval SK võistlusel (EMV ja Suvekarika III etapp) osaleb praeguse aja mõistes väga suur arv koeri (mis ei olnud nii palju 2001-2004 aastatel nagu selgub võistlusprotokollidest ja ammusest ajast võistlevate inimeste kommentaaridest). Meil pole selle vastu midagi - suurem konkurents ongi põnev ning seda polegi ammu juhtunud, et ALG-klassis peaks koerad kahes grupis lamama panema!
Osalejate arv ja klasside alguskellaajad on siis järgmised:
10.00 Eesti Meistrivõistlused sõnakuulelikkuses (3 koera)
Samaaegselt meistrivõistlustega toimub ka RV sõnakuulelikkuse võistlus (7 koera)
International Obedience competition ( C.A.C.I.OB)
12.00 Eesti Meistrivõistluste ja RV SK võistluse autasustamine /Int . class rewarding
12.10 Algklass / Novice class (12 koera/dogs)
13.45-14.45 lõuna /lunch
14.45 Avaklass / Open class (5 koera/ dogs)
15.30 Võitjaklass / Winner class (10 koera/ dogs)
18.00 Autasustamine / Rewarding (Alg-, Ava-, Võitjaklass; Meeskondlik võistlus; TAKO Suvekarikas)
Seega võistlusel osaleb kokku 34 koera!!! Tõsiselt suur arv Eesti mõistes, minu arust!
Positiivne on see, et ALG-klass algab natukene normaalsemal kellaajal (kuigi meid see eriti tegelikult ei mõjuta, kuna pikad magamised hommikuti on igal juhul välistatud kutsika välja viimise vajadusega). Aga vähemalt ei pea kell 8 juba välja sõitma...
Positiivne on loomulikult ka konkurents, kuigi mind natuke hirmutab osalejate (ja ilmselt ka pealtvaatajate) suur arv, kuna tavaliselt on SK võistlused sellised hiirvaiksed üritused, kus keegi hingata ka ei julge. Ja koerad on sellega harjunud, omanikud vist samuti. Kuigi näiteks viimasel ametlikul võistlusel ma ausalt öeldes ei pannud tähele ümbritsevat, kuna olin niivõrd koerale keskendunud. See on ilmselt hea märk ja näitab võistluskogemuse olemasolu ning arengut. Nüüd ongi väga hea testida, kuidas enda ja koera närvid veidi suuremal üritusel, keerulisemas situatsioonis vastu peavad :)
Negatiivne on pikk päev, enne kui koju saab (7+ tundi, kui võistlus venima peaks. Seal keskel on ka miskine imelik tund aega kestev lõunapaus - ma parem jätan kommenteerimata, mis ma sellest arvan) - peab autasustamist ootama jääma.
Meie ettevalmistusest natuke ka. Kuigi mulle tundus, et oleme Viimsi staadionil juba kümneid kordi trenne teinud ja ma ei tea mis ajast saadik, siis tegelikult oleme seal käinud ainult kolm korda. Homme õnnestub veel üks kord kirja saada, aga kas see jääb viimaseks enne võistlust või mitte, seda ma kahjuks ei tea. Kas see on piisav - ka ei oska öelda. Oleme palju tööd teinud motivatsiooniga, aga nüüd peaks lisaks sellele just võistluse toimumise kohas koera provotseerima, et saaks võimalike ära jooksmisi ennetada ja keelata. Peaks harjutama kohest lamama minekut (kui peaks mingil põhjusel vaja olema seda kasutada), rihma ära võttes kõrvale tulekut jne. Aega natuke veel on, 2-3 trenni jõuab erinevates kohtades kindlasti teha. Peamine, et reedel midagi ei tee ning viimane trenn oleks puhtalt motivatsiooni ja kiiruste peale.

Kommentaare ei ole: