neljapäev, 6. september 2012

SK trenn 05.09.12

Trenn hoiupaiga platsil. See jäi Sveta soovituse tõttu ka viimaseks trenniks enne võistlust (st. täna me Lauluväljakule ei lähe). Tegime motivatsiooni peale läbi terve ALG-klassi - lühidalt ja lõbusalt. Ferry näitas väga häid kiiruseid ning oli kontaktne.
Püsilamamine oli väga hea, premeerisin tihedalt (iga minuti järel). Kokku tegime seda u. 3-4 min.
Kõrvalkõndi tegime lühidalt (sirgeid koos peatustega ja natuke jooksu). Oli suhteliselt hea, kuid meie puhul võiks see alati parem olla :)
Lamama minek oli suurepärane - ilus kõrvalkõnd, väga kiire käsu täitmine jne.
Juurdetulek samuti väga ilus ja hea kiirusega.
Seisma jäämine oli natukene viltu (tavaliselt kaotame sellega pool punkti) nagu tavaliselt, aga muidu ok.
Tõkke ületamisel oli Ferry liiga ülemotiveeritud ning ei suutnud rahuneda - haukus hüpates (komme viimasest mitteametlikust võistlusest saadik)... Parandasime toidu kausiga, aga ka siis üritas ta pidevalt ennetada ning haukus edasi :)) Õnneks oli meil abiline, kes Ferryl varastada ei lasknud. Tegime natuke kõrvalkõndi ümber tõkke ning ma nõudsin korralikult kõrvalasendisse tulekut, enne kui käsu hüppamiseks andsin. Oli näha, et tal on väga raske mitte hüpata, aga mis teha - paraku reeglid on sellised, et koer ei tohi enda äranägemise järgi võistlusel toimetada. Peale mitmeid kordusi toidukausiga ning pikemaid püsimisi kõrvalasendis, tegin ka paar korda seisma jäämisega - kuni lõpuks sain soorituse millega rahule jäin (püsis kõrvalasendis, ei haukunud hüpates ning jäi kiiresti seisma). Eks näis mis ta võistlusel teeb
Lisaks sellele tegelesime ka kontrolli poolega - lamama minek vabalt olles (provotseerisin kuskile jooksma), rihma eemaldamise peale automaatselt kõrvale tulek jne. Neid asju teeme me veel, tänase päeva jooksul jalutuskäikudel, aga mitte ühtegi SK elementi!

Kommentaare ei ole: