neljapäev, 27. september 2012

SK trennid 25-26.09.12

Teisipäeval koertepargi juures. Terve ALG-klass (k.a püsivus) + hantel ja kaugjuhtimine AVA´st. Ferry oli keskendunud meeleolus ja hästi motiveeritud. Näitas häid kiiruseid ja mingeid probleeme ei tekinud. Veidi pikemalt tegelesime lamama mineku maksimaalse kiiruse saavutamisega.
Kolmapäeval oli selle aasta viimane trenn hoiupaiga platsil - peale seda on aeg kolida sisehalli! Ühtlasi oli see ka viimane trenn enne laupäevast Pärnu võistlust!
Trenni alustasime püsivustega - tegime istumist ja lamamist häiritud olukorras, koeri erinevalt provotseerides, ükshaaval juurde kutsudes jne. Koerad olid ringis, u. 1 meetriste vahedega, sabad sissepoole.
Peale püsivusi, mis möödusid väga hästi, said kõik välja valida 3 võtet, mida häirijatega tehakse. Trenn nägi välja niimoodi, et ülejäänud koerad olid platsi aia küljes, kuni üks koer sooritusi tegi ja teised koeraomanikud teda häirisid. Nt. kõrvalkõnni ajal kõndisid inimesed külgedel ja taga, et koera tähelepanu hajutada - päris raske ülesanne oli! Kõik valisid meelega koerte kiusamiseks kõige raskemad elemendid (või vähemalt sellised, millega on kõige suurem tõenäosus probleemide tekkimiseks) ja ega mina kehvem ei saanud olla :)) Kõrvalkõnd, lamama minek liikumise pealt ja tõke - ALG-klassis on vähe, mida valida.
Kõrvalkõnnil oli Ferry äärmiselt häiritud, lõpuks tegime ainult sirgeid koos peatuste ja ümberpööretega. Tegelesime kontaktiga sirgetel - tegime nii pikalt, kuni ta kasvõi korraks otsa vaatas. Kordasime paar korda ja sellega lõpetasime.
Lamama mineku kiirus oli väga hea, aga kõrvalkõnd enne seda mitte. Aga enne võistlust pole enam aega seda parandada, seega jätsime selle sinnapaika.
Tõke oli ilusti tehtud, provotseerisin teda kõrvalasendit ennetama, kuid õnneks oli ta tubli ning seda ei teinud. Kokkuvõtvalt võiks öelda, et trenn oli häirijate ja keskendumise peale, samas aga oli iga koer platsil üsna lühikest aega, seega mingil määral oli trenn ikkagi ka motivatsiooni peale :)
Pärnu võistlusel osaleb ALG-klassis 5 koera, seega konkurentsi natuke on. Meie jaoks on aga poodiumikohast palju tähtsam kontrolli säilitamine ja hea soorituse näitamine ning mitte närvi minemine. Kuigi sellised kooslused tagavad enamasti ka päris hea koha! :)))

Kommentaare ei ole: