laupäev, 8. september 2012

SK võistlus 08.09.12

Täna osalesime Ferryga TAKO korraldatud ametlikul SK võistlusel, kohtunikuks oli Johann Kurzbauer (Austria). Tulemuseks ALG-klassis 5. koht (13st?), I järk, 178 punkti! Lisaks esindasime edukalt TUBLI II võistkonda (Ferry, Juss, Joy) ning saime suure üllatusena Suvekarika üldarvestuses 3nda koha!

Hindamislehelt
1. Ligipääsetavus - 10 x 1 = 10 p
2. Grupis lamamine - 9 x 3 = 27 p
3. Liikumine kõrval rihma otsas - 8,5 x 2 = 17 p
4. Liikumine kõrval ilma rihmata - 7 x 4 = 28 p
5. Lamama minek liikumise pealt - 9,5 x 2 = 19 p
6. Juurdetulemine - 9 x 3 = 27 p
7. Seisma jäämine liikumise pealt - 10 x 2 = 20 p
8. Tõkke ületamine - 10 x 2 = 20 p
9. Üldmulje - 10 x 1 = 10 p

Kommentaarid
Võistlus oli väga meeleolukas nii seltskonna, juhtumiste kui ka ilma poolest. Ja oli väga üllatav selle poolest, et meil nii hästi läks!!!
Päev algas meile suhteliselt varakult, kuna Jazziga oli vaja väljas käia. Kui see oli tehtud, oli aega ilmateadet vaadata ja kalkuleerida, kas hakkab täna sadama või mitte. Algul paistis päike ning ma juba naiivselt naersin, et kui mööda need ilmateated ennustavad. Aga pika päeva lõpuks polnud enam midagi naljakat, kuna saime vahelduvalt näha nii vihma, äikest, tuult, vikerkaart kui ka päikest ja natuke sooja. Õnneks ALG-klass pääses suurema katastroofita ning kõik koerad said sooritusi teha normaalse ilmaga. Ebanormaalne ilm hakkas poole VÕI klassi pealt ja seda vaadates hakkas ausalt öeldes koertest kahju. Kuid õnneks see mingil hetkel siiski lõppes ning kokkuvõtteks võib öelda, et hea et terve päev paduvihma ei sadanud!
Nüüd siis meie võtete juurde. Püsivused olid alguses ning seejärel tulid individuaalvõtted (olime esimesed võistlejad).
Ligipääsetavus oli korras nagu alati.
Püsilamamisel vajus Ferry puusaasendisse ning peale püsivust üritas korra ära joosta (minu viga, et teda valel ajal kiitsin), aga õnneks toimus see esiteks võtete vahelisel ajal, teiseks tuli ta suhteliselt kiiresti tagasi ja kolmandaks jäi see ainsaks ära jooksmiseks terve võistluse jooksul!
Kõrvalkõnnil rihmaga andsin ühe korduskäsu, kuna ta jäi pööretel maha (oli hajevil). Mulle endale tundus see võte palju hullem (nagu tavaliselt), kui saadud punktid näitavad.
Kõrvalkõnd ilma rihmata - nagu sai otsustatud juba mitu võistlust tagasi - annan nii palju korduskäske kui vaja, et teda kontrolli all ja enam-vähem kõrvalasendis hoida. Vaja läks 2´te käsku ning saadud punktid on jälle liiga suured, kui arvestada seda mida mina nägin :)) Aga loomulikult teab nii kõrgetasemeline kohtunik hindamisest palju rohkem, nii et järelikult siis olime neid punkte väärt! Ja eks närvis olles paistab alati endale kõik tohutult halvasti.
Edasi läksid asjad heaks. Lausa müstiliselt heaks...
Lamama minek liikumise pealt - kuigi ma ise ei saanud seda väga hästi näha, siis mulle tundus, et Ferry läks lamama natuke aeglaselt. Või vähemalt aeglasemini kui trennis. Aga ju siis piisavalt kiiresti, et mitte kaotada rohkem kui pool punkti.
Juurdetulek oli keskmise kiirusega, kuid selle asemel et lõpuni ühtlast kiirust hoida, pidurdas ta jälle lõpus hoo maha ning läks traavi üle. Kaotuseks üks punkt.
Seisma jäämine oli suurepärane ja kommentaare ei vaja.
Tõkke ületamine samuti.
Üldmulje - no järelikult me siis kohtunikule meeldisime :)
Ferryl on nüüd olemas 2 esimest järku - vaja on veel ühte ning seejärel olemegi jõudnud AVA-klassi! Võistlusplaanid vajavad veel läbi mõtlemist, aga kindlasti osaleme 17.09 toimuval ma. võistlusel, samuti on vist plaanis minna ka 23.09 toimuvale ma. võistlusele. 29ndal tahaks proovida võistelda ametlikult Pärnus ning hea õnne korral õnnestuks meil sealt ka viimane vaja minev I järk korjata! 20.10 toimub TAKO uues sisehallis  (selle aasta viimane) ametlik võistlus, kus võiks ka võimalusel võistelda - muidugi kui saame Pärnus ülemineku AVA klassi, siis on see küll natuke kaheldav, aga eks näis.

Pildid
Püsilamamine:
Kõrvalkõnd või lamama mineku/seisma jäämise algus:
Seisma jäämine liikumiselt:
Tõkke ületamine:
Kõik koertekool TUBLI 8 võistlejat üles rivistatuna:

Suvekarika üldarvestuses saavutatud 3. koht:

Kommentaare ei ole: