kolmapäev, 21. november 2012

Ferry SK trenn 21.11.12

Trenn sellest, kuidas me enne võistlust asju halvemaks suutsime teha...
Plaanitud, läbi mõeldud, ainult 3 elementi... Peaks nagu kõik OK olema.
Aga üks nendest juba eelnevalt teada, et probleemne (kaugjuhtimine). Avastatud eelmises trennis. Noh enne võistlust üritad ju ikka parandada. Aga nagu näha, siis vahel võib ainult 2-3 trenni jooksul koeral peast pühkida kõik selle, mida ta ka varem oskas (ükskõik, kui hästi siis). Ma siiski lootsin, et äkki õnnestub veel midagi parandada, aga ei. Hoopis hullemaks läks. Rohkem enne võistlust ilmselt ei tee.
Trenn algas tegelikult kõrvalkõnnist, millele järgnes lamama minek liikumiselt ja seejärel kaugjuhtimine.
Kõrvalkõnniga oli kõik hästi, jäin väga rahule. Ja peale seda tulid üllatused ja vähem üllatused, aga ka oma olemuselt siiski ebameeldivad asjad.
Lamama minek liikumiselt - kas me tõesti pole seda nii ammu teinud? Või mis on põhjuseks, et Ferry aeglaselt lamama hakkas minema ja seda veel trennis?! Üritasin kiirust juurde saada, õnneks see suhteliselt lollikindel asi ja rikkuda palju raskem kui nt. kaugjuhtimist. Läks paremaks, aga oleks vaja veelgi enamat. Seega homses grupitrennis on ilmselt viimane aeg ja õige koht.
Kaugjuhtimine - võte on sisuliselt algstaadiumisse jõudnud, kus Ferry ei tea enam, mida ja kuidas tegema peab :( Ja seda suutsin ma vaid kahe trenniga! Läheb istuma väikeste sammudega, mitte ühekorraga (vana probleem). Ei ole absoluutselt enesekindel, magab käskusid maha, ennetab (vana probleem)... Ma loodan nüüd ainult selle väite peale, et koerad võistlustel üllatavad ja võivad osasid trennides halvasti läinud asju hoopis väga hästi teha. Eks näis.
Panen siia kirja, mida me enne võistlust rohkem EI TEE ja mida just PEAKS tegema:

Püsilamamine - aja mõttes pole vaja, peab tegema kõrvale tulekut (et ei kivistuks lama asendis).

Kõrvalkõnd - rohkem ei tee. Võib teha kõrvalasendis keskendumist häirijatega.

Lamama minek liikumiselt - hea maiusega kiire lamama mineku harjutamine.

Juurdetulek peatusega - rohkem ei tee.

Seisma jäämine liikumiselt - rohkem ei tee.

Eseme toomine - rohkem ei tee.

Kaugjuhtimine - rohkem ei tee.

Tõke - harjutada paar korda kiiret istuma minekut tõkke taga.

Grupitrenni jaoks võib-olla natuke vähe ja treener tahab midagi nendest asjadest ehk teha, aga eks vaatab, kui palju esialgseid plaane rikkuma peab. Mulle tundub see variant kõige õigem, kuna need võtted, millele on märgitud "ei tee", on kas piisavalt head või vastupidi - halvaks tehtud (kaugjuhtimine)... Ja viimasel hetkel ei taha hakata keerukamaid vigu parandama või uusi vigu sisse tekitama.

Kommentaare ei ole: