teisipäev, 13. november 2012

SK eratrenn 13.11.12

Käisime täna esimest korda Sveta juures eratrennis! Trenn toimus uues kohas ja uut moodi - nii ennast kui ka koera päris segadusse viiv. Vähemalt esialgu. Kuid peamine on ju progress ja hea lõpptulemus.
Kuigi ma lubasin filmida edaspidi maksimaalselt palju (soovitavalt muidugi kõiki) trenne ja nende videod blogisse üles panna, siis seekord on täidetud lubaduse esimene pool ehk ainult filmimine. Miks? Ma ei pane neid materjale üles nimelt sellepärast, et seekord oli rohkem teooriat kui praktikat ning ma arvan, et pole eetiline sellist infot avaldada. Sest toimus see vabas vormis ning vahepeal võib olla ka erinevaid inimesi puudutavaid asju. Seega - filmitud sai ligi 45 minuti jagu, kuid teile vaatamiseks ei ühtegi sekundit! :)) Endale loomulikult väga kasulik!
Teie saate näha ainult plaane edaspidiseks, mida ma kirjutan siia trenni teksti kuulates (panen kirja põhiliselt enda jaoks):
1.) Unustada AVA-klass TÄIESTI ära. Hakata tegelema valmistumisega VÕI-klassiks.
2.) 1 kord nädalas võistlustreening (abilisega), preemia jätta väljaspoole platsi, et minimaliseerida/kaotada vahe võistluste ja trennide vahel.
3.) Ülejäänud trennid motivatsiooni, kiiruse, tehnika, keskendumise jne. peale. Nendes trennides 2-3 elementi korraga, kiiruse peale tehtavad elemendid esimesena!
4.) Trenniks valmistumine ja planeerimine palju aega nõudvam ja olulisem kui trenn ise:
Excelis koostada tabel, kus kõik VÕITJA-klassi võtted tükkideks lammutatuna (elementide osad) ja hakata märkima, mis on trennis tehtud. Saab pidevalt jälgida ja analüüsida, mis on tegemata (ei tohi lasta tekkida kalduvust, tehes seda mis õnnestub ja läheb hästi).
Trenni kaasa võtta iga kord A4 paber, kus on detailselt kirjas:
Mis elemendid tehakse?
Mis osad sellest konkreetsest elemendist antud trennis tehakse?
Mis järjekorras elemendid sooritatakse?
Mida kaasa võtta?
Millega premeerin?
Kus trenni tehakse?
Kuidas võtted platsil paiknevad?
KÕIK peab olema eelnevalt planeeritud!!!
5.) Peale trenni teha kokkuvõte blogisse/paberile. Kuidas läks võrreldes sellega, mis oli planeeritud?
6.) Tegeleda kaugjuhtimisega (hankida poolikud plastiktorud), istumast seismine (üle toru hüppega), lamamast seismine lähedalt, toru abiga. Istu-lama teha pikemate pausidega, et keskenduks ja ei hakkaks ise pakkuma!

Kommentaare ei ole: