esmaspäev, 15. juuli 2013

Ferry mitteametlik SK võistlus 13.07.13

Laupäeval osalesime Ferryga TUBLI korraldatud mitteametlikul SK võistlusel, kohtunikuks oli Svetlana Zolotnikova. Tulemuseks AVA-klassis 1. koht (2st), II järk, 156 punkti!

Hindamislehelt
1. Grupis lamamine - 9 x 3 = 27 p
2. Liikumine kõrval ilma rihmata - 7 x 2 = 14 p
3. Lamama minek liikumise pealt - 9 x 2 = 18 p
4. Juurdetulemine koos seismise peatusega - 6 x 3 = 18 p
5. Seisma jäämine liikumise pealt - 10 x 2 = 20 p
6. Eseme äratoomine - 6 x 2 = 12 p
7. Kaugjuhtimine - 7 x 3 = 21 p

8. Tõkke ületamine - 8 x 2 = 16 p
9. Üldmulje - 10 x 1 = 10 p



KommentaaridJäin antud võistlusega ülimalt rahule. Ferry oli super. See oli üks meie parimatest võistlustest siiani. Meeleolu ja kontakt olid lihtsalt võrratud. Ma aitasin teda terve võistluse vältel maksimaalselt - kiitsin, vajadusel keelasin ning ei alustanud enne mitte midagi, kui ta kontaktis oli. Meie võistluseelsed trennid läksid igal juhul sada protsenti asja ette.
Meil kulus ehk teistest minut rohkem (mulle tundus tol hetkel kindlasti, et me olime seal platsil terve igaviku) aga koer sai väga kasuliku võistluskogemuse - ja see on põhiline.
Ma otsustasin, et ükskord aitab - mis mõttega kinnistada mitteametlikel võistlustel vale meeleolu ja käitumist, kui selle tulemustest ei sõltu eriti midagi?!
Sveta ütles juba enne püsivust, et teeme täpselt nii nagu trennis - enne platsile ei tule, kui koer suudab keskenduda. Läks vast minut-kaks (ja keegi ei pidanud isegi meie järele ootama), aga see harjutus aitas Ferryt meeletult. Ta oli palju rahulikum, keskendunum ja kontaktsem.
Ma olin juba teist võistlust järjest 100% rahulik, mitte mingit närvi polnud sees ning lisaks suutsin seekord ka väga õigesti käituda (ei vedanud koera alt ja samas näitasin talle, et asjad ei käi tema tahte järgi - ta peab olema kontaktne, et midagi üldse toimuks).
Võtetel kaotasime me punkte nii minu abi tõttu (nt. kõrvalkäimisel), kui ka koera poolsete üllatuste tõttu (juurdetulek - ei tulnud esimese käsu peale ja oli üldse väga ebakindla olekuga).
Lõpuks ometi õnnestus meil võistlusolukorras seisma jäämine ilma järele keeramiseta (usun, et see oli otseselt seotud sellega, et koer ei olnud nii stresssis ja häiritud)!
Eseme äratoomisest alates oli Ferry küll veidi rohkem hajevil, aga sellest võttest saadik on ka elemendid, millega meil viimasel ajal probleeme on olnud. Andsin käsu liiga vaikse häälega, et ta rahulikult tooks - aga ta ei pannud seda tähele.
Kaugjuhtimisel nuuskis (keelasin) ja magas esimese käsu maha.
Tõke - ma ei tea, kas ma ei usaldanud koera või tegin lihtsalt kogemata nii nagu trennis - andsin istumiseks lisakäsu käemärgiga. Istuma jäi peaaegu tõkke keskele ja ülejäänud osa oli ka ilus.

Kommentaare ei ole: