teisipäev, 30. juuli 2013

Jazzi AG trenn 29.07.13

A-koera hallis. Helistasin Janelile natuke liiga hilja, et küsida, kas ta on trenni minemas (oleksime saanud autoga kohale). Tuli välja, et ta ei lähegi ning bussi väljumiseni oli meil siis 10 minutit. Ilmselgelt ei jõudnud me enam kuhugi. Kiire kõne Svetale ja ta pakkus võimaluse tulla 20.45ks A-koera halli. Mõeldud-tehtud. Hea veel sellegi poolest, et seal on olemas poom, mida harjutada. Ja hea, et meil on vastutulelik treener.
Oleme Jazziga poomi varem teinud kaks korda koerteplatsil ja tal ei olnud algusest peale probleeme sealt üle minemisega. Kontaktpinnad on pigem asi, millele tähelepanu peame pöörama (just targeti korralik puudutamine).
Trennis jooksime rada, probleemseks kohaks oli koera saamine peale kotti tunnelisse ning loomulikult - rõngas. Teeme seda juba mitmendat trenni iga kord eraldi, madalal kiirusel. Pole vaja koera ära tappa.

Seega Jazzi agility seis on lühikokkuvõttena praegu selline:
Ületab kõiki kontaktpinnaga takistusi (kiik, poom, A). Pulkasid ajab väga kõikuvalt maha - on olnud trenne, kus kõrgus on 55cm ja ajab palju maha, aga ka trenne, kus hüppab 65cm ja peale esimest jooksu võtab 3-4 takistust puhtalt. 50 on hetkel enam-vähem lollikindel, kui ta muidugi ära pole väsinud või lihtsalt sel päeval laisk pole. Slaalomit pole juba üle kuu aja kindlasti teinud. Svetale sobis järgmisel nädalal eratrenne teha, seega kasutame kindlasti seda võimalust, et asjaga ükskord edasi minna - saaksime trennis lõpuks radasid tervikuna joosta (kui rõngas välja arvata). Seda viimast kardan nii mina kui ka Sveta ja ei karda Jazz - nagu mulle meeldib öelda. Kui ta pulki või tiibu maha ajab, et kiiremini edasi jõuda, siis vähemalt pole see talle ohtlik. Aga kui ta rõngasse 5m/s valesti peaks hüppama, võib see väga õnnetult lõppeda. Seega lähme sellega edasi tasa ja targu. A0 agilityradadele ei lähe võistlema enne, kui kontaktpinnad on selged. Rääkimata A1´st - loetelusse lisanduvad slaalom ja rõngas. Eriti viimane. Slaalomivead on ohutud. Rõngas pole. Peab olema 101% mitte eksimine trennides.

Kommentaare ei ole: