kolmapäev, 31. juuli 2013

Ferry SK trenn 30.07.13

Grupitrenn hoiupaiga platsil. Keskmisest tugevama vihmasajuga. Alustasime püsiistumisest, sellele järgnes püsilamamine. Viimase puhul panin maiused käppade peale, käppade vahele, käppade ette. Koer oli nagu kivikuju, kuigi vahtis ringi. Peale seda tegime kõrvalkõndi kolonnis, üksteise järel (segavaks faktoriks ees ja taga liikuvad koerad/inimesed + liikumisjuht). - Sveta juhendas kõige ees olevat võistlejat ja teised pidid tema järel liikuma - s.t tegema pöördeid, peatuseid ja tempomuutuseid seal, kus eesmine. Muutsime ka mitu korda järjekorda, et uued koerad oleksid ees ja taga. Ferry sai üllatavalt hästi hakkama, eriti alguses. Väga hea kontakt, peatused ja pöörded paremale. Aeglane kõnd oli ka väga hea. Jooksmisel ja pööretel vasakule tuli ette kontakti kaotusi ja maha jäämist. Meie kõige nõrgemad osad kõrvalkõnnil.
Peale seda tegime lama, seisa ja istu peatust liikumiselt. Ferry sai nendega suurepäraselt hakkama (ei nuuskinud ega keeranud järele), küll aga oli probleemiks liikumisjuhile ja teiste inimeste käskudele reageerimine (seisma jäämisel). Tegin algusest peale meelega nii, et ei peatanud teda siis kui teised, vaid liikusin edasi. Lõpuks sai aru, et mind tasub kuulata, mitte kõrvalolijaid.
Juurdetulek - tegime kaugjuhtimist/kontakti hoidmist, kui kellegi koer sealt läbi jooksis. Ferry probleemiks oli aeglane tulek, aga isegi rohkem esimesele käsule mitte reageerimine. Ja seda stabiilselt terve trenni jooksul - kohe kui uude kohta lamama või istuma jätsin ja kutsusin - mitte midagi! Kiirus arenes juba peale 1-2 parandust.
Tegime ka ruutu - palli viskamisega, et lõpetaks koonuste pakkumise. Küsisin ka Svetalt, mida teha ja ta soovitas ajutiselt pausi pidada ja mitte seda üksinda liigselt teha, proovida palliga.
Tõke - AVA-klassi variant, läks suurepärase kiirusega otse tõkke taga istuma ning hüppas ilusti tagasi ka. Suurepärane.

Kommentaare ei ole: