reede, 5. juuli 2013

Ferry SK trenn 02.07.13

Pole juba üle 2 nädala iseseisvalt trenne teinud - puhkus! Kuigi peaks vaikselt valmistuma augustis toimuvateks SK võistlusteks, oleme aja täiega maha võtnud. Ei mingit muretsemist või stressi, mõtlemist edasise peale - elame praeguses hetkes. Vahelduseks väga nauditav. Küll me millalgi peale hakkame...
Grupitrenn hoiupaiga platsil. Tegelesime terve trenni ainult kontaktiga. Svetal on plaanis teha juuli kontakti parandamise kuuks - ehk teeme uusi ja tuletame meelde vanu teemakohaseid harjutusi! Väga kasulik.
Esmalt platsile sisenemisel kontakt, seejärel istu-seisa-lama asendis kontakti hoidmine koerajuhi ees ja kõrval. Kõrvalasendis kontakti hoidmine, maius nina ees provotserimine. Kõrvalkõnd samamoodi - toit oli täiesti nina ees, aga koer pidi vaatama omaniku. Ferryle väga raske. Kõrvalkõnni ja üleüldse kontakti hoidmise jaoks uus "vaata" käsk. Siis tegime veel inimrühmas kõrvalkõndi (vot mida pole ammu teinud, on ka raske), grupis istumist, lamamist ja seismist ning juurdetulekut peatusega (inimesed mõlemal pool jooksutrajektoori, täpselt peatuse kohal). Oli näha, et Ferry muutus trenni jooksul aina kontaktsemaks ja tähelepanelikumaks, rahulikumaks. Kindlasti oli see tema jaoks suur pingutus - sest terve Jazzi agility trenni ta puhkas ning ei haukunud kordagi.

Kommentaare ei ole: