laupäev, 10. august 2013

Ferry SK trenn 10.08.13

Koerteplatsil. Enne võistlusi väga hea häirijatega trenni tegemise koht (juba ainuüksi lõhnade pärast, rääkimata siis teistest koertest või sellest, et Ferry on seal kunagi saanud vabalt ringi joosta ning see on tal kindlasti väga hästi meeles).
Tegime:
Kõrvalkõndi - maius kaugemal, saatsin selle juurde. Esmalt keskendumine kõrvalasendis, seejärel sirged normaalkõnnil koos peatustega, hiljem lisandusid pöörded paremale, ümberpöörded ja jooks peatustega. Eesmärgiks loomulikult katkematu kontakti hoidmine. Ferry oli küll algul nähtavalt veidi häiritud, aga mida aeg edasi, seda pikemalt ta suutis keskenduda. Lõpuks oli asi juba suurepärane - tegime mitu pööret ja peatust järjest, tempomuutusi jne. Jäin väga rahule.
Seisma jäämine liikumiselt - püsivus, provotseerisin nuuskimist, järele keeramist ja käppade liigutamist maiuste ja pulkade viskamisega üle ja ümber koera... No mitte midagi, püsis nagu kivikuju.
Puuhantel - eesmärgiks, et Ferry hakkaks rohkem keskenduma ja tooks hantlit, sõltumata kui kaugele ja kuhu suunas selle viskan. Väga hästi oli näha, mida ta teeb, kui ma viskan hantli näiteks 2 meetri kaugusele enda ette või vasakule külje peale - ta jooksis sirgelt 5-7 meetri kaugusele ja jäi sinna seisma! Väga tuttav käitumine. Saime hakkama alles 3ndal katsel. Seega loopisingi hantlit 2-3 meetri kaugusele vasakule ja sirge peale. Järgmiste suundade ja distantsi suurendamisega jätkame järgmises trennis.

Kommentaare ei ole: