teisipäev, 10. jaanuar 2012

SK trenn 10.01.12 + kohtumine borderiga :))

Täna käisime koerteplatsi juures häirijatega trenni tegemas. Premeerisin kuivtoiduga (õhtusöögi asemel).

1. Kõrvalkõnd - tegin ajaliselt suhteliselt pikalt, aga mitte järjest ja premeerisin tihedalt. Peamiselt sirgeid. Kontakt oli väga hea, aga kippus liiga ette minema ja seega oli ka peatustel liiga ees.

2. Asendite vahetus - panin ta lamama nii, et koerteplats ja koerad jäid täpselt selja taha. Kui eemaldusin, läksid platsil olnud koerad kaklema ja toimus seal üldse palju liikumist. Ferry korraks vaatas nende poole, aga ülejäänud aja oli kontaktne. Käske täitis ilusti. Tegin AVA-klassi variandi (istu-lama-istu-lama), kuna muid vahetusi ma ei julge ise õpetada - tõenäosus seda valesti teha ja omada tulevikus koera, kes palju liigub, on suur.

3. Liikumiselt seisma jäämine/lamama minek - mõlemat 1 kord, tegi väga hästi.

4. Juurdetulek - peatusega ja ilma. Minu eemaldumisel vahtis platsil olnud koeri. Kiirus oli algul kehv, aga hiljem tegin selle distantsi suurendamise ja läbijooksude arvuga paremaks. Peatused olid ok.

5. Borderi kohtamine ja sellele järgnenud sündmused. Koerteplatsile tuli musta ja valgega koer, hakkasin kohe vaatama, et kurat, kas see pole mitte border? Siis mõtlesin, et border ei oleks ju nii rahulikult ringi nuuskinud ja ta tuli pealegist meie kodu poolt, jala ja seal ei ela ühtegi ju :))) Aga siis läksime platsile ja küsisin järgi - on border ja elab küll kodu lähedal... Wow. Igatahes Ferry mängis temaga ja oh imet - border ei norigi keretäit teiste koertega mängides nagu kirjutab internet :))  Mina küsisin terve see aeg muidugi kõikvõimalike küsimusi ja sain veelkord kinnitust, et on võimalik korteris pidada, ei jookse mööda lage ringi ja ei tee muid lollusi (väga) :)) Küll sai ära nähtud see autode poole sööstmine jalutades, aga sellega harjub vist ära ja oskab arvestada. Mingeid muid kiikse ma ei märganud, aga üritame millalgi veel seda olevust kohata, äkki siis näeb. Aa ja unustasin mainida - tegu oli Riina Pertensi kasvandiku, Teddyga.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aga sa pidid ka juba ammu bordercollie võtma??? Mis sellest soovist sai?

Kevin ütles ...

See soov ei ole mitte kuhugi kadunud. Ja ma olen sisimas pigem õnnelik, et me pole seda koera veel saanud-võtnud. Iga lisanduv kuu, nädal ja päev toob uusi kogemusi (nii tõu spetsiifiliselt kui ka koerte koolitamiselt) ning kui see unistus lõpuks täitub, on võimalik need kogemused mängu panna.

Anonüümne ütles ...

Oled siis kutsika järjekorras kuskil või?

Kevin ütles ...

Oleme küll järjekorras. Detailseks minnes - viiendad. Pesakond peaks sündima kevadel. Koera saamine sõltub ilmselt mitmetest asjaoludest (kas paaritus õnnestub, kui palju kutsikaid sünnib, millise iseloomuga jne). Ootamas oleme Eestis sündivat pesakonda (kuna neid aasta jooksul siin kuigi palju ei tule, siis asjaga kursis olevad inimesed teavad juba, kellest jutt käib).

Anonüümne ütles ...

Kelle koeralt on Eestis pesakonda oodata?

Kevin ütles ...

Natalja Garaštšenko Boltylt.