pühapäev, 16. detsember 2012

Mitteametlik SK võistlus 15.12.12

Eile osalesime Ferryga TUBLI korraldatud mitteametlikul SK võistlusel, kohtunikuks oli Aet Leemet. Tulemuseks AVA-klassis 2. koht (6st), II järk, 159 punkti!
Hindamislehelt
1. Grupis lamamine - 9 x 3 = 27 p
2. Liikumine kõrval ilma rihmata - 9 x 2 = 18 p
3. Lamama minek liikumise pealt - 7,5 x 2 = 15 p
4. Juurdetulemine koos seismise peatusega - 8 x 3 = 24 p
5. Seisma jäämine liikumise pealt - 5 x 2 = 10 p
6. Eseme äratoomine - 7 x 2 = 14 p
7. Kaugjuhtimine - 10 x 3 = 30 p
8. Tõkke ületamine - 6 x 2 = 18 p
9. Üldmulje - 9 x 1 = 9 p

Kommentaarid
Võistlus läks suhteliselt hästi. Oli küll tehnilisi vigu, kuid ma ei lasknud Ferryl kontrolli alt väljuda. Ning juhtunud vead olid ka pigem ootuspärased, kui uued.

Kuigi näiteks seisma jäämisel mulle järgi keeramine on järjest hullemaks arenemas, ilmselt on see mingil määral seotud häiritud meeleoluga.

Kuna ma olin viimastes trennides märganud, et Ferry ärajooksmise komme on tagasi tulemas ning hakkab liikuma järjest sinnapoole, et ta on varsti pidevalt kontrolli alt väljumas nagu oli see kunagi varem, siis seetõttu oli mul vaja teha kiiresti otsus, mida ja mismoodi me võistlusel teeme. Kindel oli see, et olulisem on antud hetk keskenduda kontrollile ja sellele, et ta ei saaks platsil ringi joosta.

Pidasin nõu Svetaga ja ta võttis meie jaoks kaasa hästi lühikese "rihma".

See oli imevahend, mis toimis terve võistluse ajal! Sisuliselt oli tegu umbes sellise paksusega nailonpaelaga nagu on seljakoti reguleeritavad paelad, umbes 20cm pikk ja hästi kerge kaaluga. Otsas oli plastikust karabiin. Koer arvas, et on rihmastatud, kuna platsile läksin ma koos sellega ning võtete vahel hoidsin teda ka vajadusel kinni. Võtete sees oli see väike jupp paela lihtsalt käest lahti lastud ning Ferry ei plaaninudki mitte kusagile joosta!

Kuigi Ferry hakkas vahepeal üle keema, siis jäi ta siiski enamuse ajast kontrolli alla. Ainult seisma jäämise ajal "põgenes" ta korraks võtte lõpus platsi äärde - kõigepealt keeras ta ennast täiesti horisontaalseks, kuna oli silmnähtavalt häiritud. Mistõttu jäi ta aga näoga täpselt inimeste suunas ning mida ühele häiritud retriiverile veel õnneks vaja on?!


Enamik võtteid olid siiski sooritatud stabiilselt (loe: nagu teeb ta neid siis, kui ta just minema ei jookse või väga häiritud ei ole) hästi.

Punktide poolest jäi meil esimesest järgust puudu täpselt 1 punkt ning võrreldes eelmise võistlusega on punktide vahe ainult 2 punkti. Siiski oli seekordne võistlus palju-palju produktiivsem ja kasulikum kogemus nii endale kui koerale. Kõige rohkem on kahju seisma jäämise ja tõkke ületamise punktidest - kuigi tõsiasi (mitte vabandus) on, et me ei ole neid tegelikult piisavalt harjutanud...

Tehnilistest asjadest võiks: näidata paremat kõrvalkõndi, teha Ferryle selgeks et seisma jäämisel ei tohi minu möödumisel käppasid liigutada (ükskõik mis ka ei juhtuks), tõkke keskpunktis kohene istuma minek.

Üldiselt on seis praegu siiski lootustandev. Saime probleemile piiri pandud ning koeral on olemas võistluskogemus, kus ta ei saanudki enam teha mis ta tahtis. Nüüd lihtsalt ei tohi talveunne jääda ning jõulude ajal laisaks muutuda
- kui regulaarselt trenne teha, siis ehk õnnestub meil jaanuaris siiski maksimaalselt head sooritust näidata (vähemalt ilma ärajooksmisteta)?!

Kommentaare ei ole: