reede, 7. detsember 2012

Ferry SK trenn 06.12.12

Grupitrenn hallis.
Rahunemise ja keskendumise peale. Sel ajal, kui teised tegid erinevaid elemente läbi, Ferry lihtsalt keskendus kõrvalasendis või rahunes lamades
Ainult püsivust ja juurdetuleku ennetamist tegime teistega koos läbi.
Ferryga on vaja hakata SK trenne teistmoodi üles ehitama. Praegu on ta veendunud, et koguaeg käib mingi action ja tal puudub oskus rahuneda. Seda on aga tulevikus (ja juba praegu) vaja, seega teeme selle nimel tööd ning vajadusel ka muudatusi trennides. Katsetame, sest midagi kaotada ei ole.
Esimene pool muudatustest on kõrvalasendis keskendumine. Esialgu teeme seda ainult kodus, kuni ta suudab seda teha ~8 minutit järjest, ilma pidevalt toidukaussi vaatamata. 
Seejärel juba väljas, siis lisandame erinevaid häirijaid jne.
Teine pool seisneb lühendatud trennides. Isegi mitte arvuliselt ei pea neid vähem olema, aga kui trenni teeme, siis - elemendid AINULT õiges meeleolus ja lühidalt. Nt. kui tahta teha juurdetulekut, siis 1-2-3 korda ja trenn läbi, et üle ei hakkaks keema. Võib-olla see mingil määral vähendab tehnilise poole täpsust (?), aga samas on praegu
olulisem, et ta rahunemist õpiks.
Kolmandaks on lamama minek igas olukorras. Oleme seda kunagi harjutanud, aga peab uuesti meelde tuletama. Point seisneb selles, et kui Ferry ikkagist üle keeb ja kuskile jookseb, siis saaksin ta lama käsuga peatada.
Neljandaks hallis tehtavad trennid häirijatega. Nädalas 1x on küll vähe, kuid parem kui mitte midagi. Kuna hall on talle kõige raskem koht (häirijad, veendumus, et koguaeg midagi toimub, kinnistunud vale meeleolu), siis seetõttu tuleks seal tema valearusaamad kaotada ja õigeid asju kinnistada (keskendumine toidukausiga, õige meeleolu võtteid tehes, lamama minek, provokatsioonid ja häirijad).
Häirijatest näiteks:
1) kõrvalkõnd niimoodi, et inimesed tema lähedal kõnnivad.
2) platsil liikumine inimeste läheduses ja nendega suhtlemine.
3) ära jooksmine provotseerimine ja siis lamama minek.
Muul ajal tuleb neid asju piisavalt harjutada, hallitrenn on justkui iganädalane "arengu kontroll".

Kommentaare ei ole: