pühapäev, 30. detsember 2012

Jazzi AG trenn 30.12.12

Viimane trenn sellel aastal!
Kui varem arvasin ma, et Jazz liigub agilitys imelikult ja ei oska hüpata jne, siis tänases trennis nägin, et tegelikult areneb ta iga korraga märgatavalt ning seekord liikus juba täiesti normaalilähedaselt (kiirus, samm, ei kukkunud enam vahepeal tunnelites pikali...)!
Kiirus tuleb nii ehk naa ajapikku kogemuste kasvades - ei saa teha kaugjuhtimist, kui koer võib tõkkest mööda joosta ning ei oska veel võtta iseseisvalt takistusi enda ees. Sama lugu on ka ärakutsumise ning erinevate juhtimisvõtetega. Ja eks koer ei valitse oma keha ka veel nii hästi. Aga seekord olid trennis juba üsnagi sujuvad jooksud, lihtsalt ei saanud koerast väga palju eemalduda (kui proovisin - jooksis takistusest mööda). Varsti õnnestub meil ka eraldi hüppetehnika trenne võtta, siis peaks tõkete ületamine päris palju paranema (koer õpib ise hindama, milline on optimaalne kaugus). Seega ma enam eriti ei muretse.
Kui keegi küsib, et mul on ju nüüd border ja need peaksid sünnist saadik targad olema :)), siis ma püüaks selle väärarusaama kohe ümber lükata - border on TÖÖkoer, see tähendab suuteline palju TÖÖTAMA, aga mitte sündinud tšempion. Selleks, et temaga tippu jõuda, peabki palju TÖÖD tegema!
Täna jooksime trennis 10-15 takistusega radasid ning hakkasime A ületamist õppima. Ei läinud kuigi kaua, kui Sveta pani meid juba täiskõrgusel A-d tegema. Õnnestumise protsent oli päris suur. Õpetame eraldi A ületamist (kiirus) ning 2on/2off kontaktpinna sooritamist.

Kommentaare ei ole: