teisipäev, 8. jaanuar 2013

Ferry SK trenn 07.01.13

Pargis, õhtul.
Mõlemad koerad olid kaasas.
Olen viimaste päevade jooksul Ferry võistluse jaoks muutnud lisaks igapäevastele trennidele ka kodust elu - võtan nüüd mõlemad koerad trenni kaasa (konkurents), koerad peavad enne uksest väljumist/trepist alla minekut istuma ja ma kutsun neid ühekaupa (püsivus ja tähelepanu) nime järgi. Need on sellised asjad, mida võib nii ehk naa aeg-ajalt teha, et kontrolli ja koerte kuulmist testida :) Praegu on see aga lihtsalt selleks, et Ferry rohkem minule keskenduks, samas oleks motiveeritud ja õiges meeleolus.
Nagu tavaliselt, alustasime niimoodi:
Keskendumine kõrvalasendis toidukausiga - 10 min, läheb iga korraga järjest paremaks. Väga hea variant trenni alustamiseks hullu koeraga :)
Kõrvalkõnd - liikumist alustades kontaktis olek, saatsin premeerides toidukausi juurde sööma. Suurepärane.
Juurdetulek - tegime algul tavapäraselt 20 sammu kauguselt. See on distants, mida Ferry teeb viimasel ajal väga hästi - ei eksi, ei enneta ja samas peatub kiiresti, ilma lisasamme tegemata. Tahtsin proovida siiski ka distantsi suurendada, kuna võistlusel on see vahemaa umbes 25 meetrit ehk minu 25-27 sammu. Tegin 24 sammult ja Ferry esimesel katsel tegi hoopis läbijooksu!!! Seega tegelesime sellega, kuni tuli ideaalne sooritus - nüüd on vaja stabiilsus (ehk mitte eksimine) saavutada. Seega teeme seda enne võistlust veel ja rohkem suurema vahemaaga.
Kaugjuhtimine - AVA-klassi variant ehk nagu alati viimane nädal enne võistlust tavaks on :) Tegi 7-8 meetri kauguselt ideaalselt, saatsin peale esimest korda (istu-lama-istu) sööma ja sellega lõpetasime!

Kommentaare ei ole: