neljapäev, 17. jaanuar 2013

Ferry SK trenn 17.01.13

Grupitrenn hallis. Ferry oli enamuse ajast lihtsalt rihmaga posti külge seotud ja veetis seal rahunedes aega. Just selline harjutus olekski meile kõige kasulikum, aga nii rahaliselt kui ajaliselt ei ole see paraku võimalik.
Kuna ma võtsin vastu otsuse lähiajal ametlikel võistlustel hallis mitte osaleda (et vale meeleolu veelgi rohkem ei kinnistuks), siis on mingis mõttes natuke vabam olla ja saab rohkem keskenduda probleemide lahendamisele. Samas peaks võitja-klassiga tegelema, AVA´s tekkinud vigu parandama... Tööd on palju.
Trennis aga tegime seekord sellist harjutust, et lasin Ferry lihtsalt vabastava käsuga rihma otsast lahti ja kõndisin minema. Eesmärk oli vaadata, millega ta siis õigupoolest tegelema hakkab - ja kui kaua läheb aega, et ta hakkaks ISE minuga kontakti otsima? Esimene kord oli (arvata oligi) kõige hullem. Alguses tegi ta oma jooksuringe paar minutit, seejärel nuuskis ringi ning varsti jäi keset platsi istuma. Ta otsis juba kontakti, kuid ei pakkunud juurdetulekut. Seega aitasin teda, kutsudes ise. Premeerisin ja kohe vabastasin ning kõndisin minema. Iga korraga hakkas ta järjest kiiremini ise pakkuma juurdetulemist. Positiivne on see, et Ferry ei lähe teiste koerte juurde - ta rohkem maandab pingeid ning vahepeal otsib lühidalt inimestega kontakti. Kui kõik teda alati ignoreerivad ja tal mitte midagi teha pole (seda enam, et hallil on seinad ümber), siis hakkab ta loodetavasti edaspidi iseseisvalt minu tähelepanu otsima.
Vahepeal panin Ferry rihma otsa, et ta jälle veidi puhkaks. Niimoodi jätkasime terve trenni. Vaatame, kas sedasorti harjutused viivad soovitud tulemuseni.

Kommentaare ei ole: