teisipäev, 8. jaanuar 2013

Ferry SK trenn 08.01.13

Trenn TAKO hallis.
Kuna Ferryl on antud kohaga kinnistunud vale meeleolu, otsustasin, et pean leidma kiiresti veel variante seal trenni tegemiseks enne võistlust. Leppisime Svetaga tänaseks aja kokku ja läksimegi. Kuna mul oli vaja lähtuda busside graafikust, valisin saabumise ja lahkumise taoliselt, et saime trenni teha umbes 45 minutit. Alguses küll kahtlesin, kas see on piisav, aga hiljem selgus, et täpselt parasjagu. Kui oleksin võtnud pikema variandi (2 tundi), siis oleks kindlasti läinud ületreenimiseks.
Otsustasin teha kõike nii nagu viimasel ajal tavaks saanud - keskendumist, rahunemist ja veel keskendumist... Ferry oli silmnähtavalt "hulluke", aga kuna ma suurema osa ajast tegelesin kõrvalasendis kontaktiga, siis ei toimunud vähemalt minu poolt provotseeritud üles kütmist. Seega ta suutis palju paremini rahuneda. Hallis oli samal ajal agility trenn (5-6 koera), mistõttu lisaks üldisele õhkkonnale, mis Ferryt häirib, olid segajateks veel ka pidevalt startivad ning takistusi jooksvad koerad!
Jätkasime kõrvalkõnniga (premeerisin kontaktset algust).
Vahepeal sai tehtud kaugjuhtimist (istu-lama). Mõned katsed olid väga ilusad, mõnedel läks aga hulluks ja hakkas ennetama/ise pakkuma. Lõpetasin siiski ilusa sooritusega.
Kuigi ruumi oli vähe, õnnestus meil vabamatel hetkedel (kui teised rada õppisid) proovida 15 ja hiljem 20 sammu kauguselt juurdetulekut peatusega - väga ilusad sooritused mõlemal korral!
Trenni lõpuks ei pidanud ka teistel AG trenni teinud inimestel närvid vastu ja nad hakkasid ka SK elemente lihvima :)) Tegime 3 koeraga (Ferry, Mitch, Carrie) püsilamamist, häirijateks olid nende nina all agilityt jooksvad koerad. Ferryt see eriti ei provotseerinud. Paar korda üritas nuuskida ning kuigi ma üritasin puusaasendi vastast "ravi" läbi viia tiheda premeerimise näol, siis juhtus isegi kord, kus ta 30 sekundi peale juba ära vajus :( Peaks proovima panna toidukausi Ferry ette, umbes meetri kaugusele. Äkki see aitab teda sirgena hoida? Jube laisaks on ikka läinud...
Nüüd on veel 2 päeva aega võistluseks valmistuda - homme teeme ise trenni ning neljapäeval on meil grupitrenn hallis! Kui mingil põhjusel hädaolukord tekkima peak ja grupitrennis midagi totaalselt metsa läheb, saab ka reedel lühidalt seda veel püüda parandada. Siiski eesmärk on olla edukas, seega üritame asju mitte metsa saata!

1 kommentaar:

truumu ütles ...

Üldiselt see "kauss nina" ees mõjub minu penide lamamisele küll hästi. Kutil sama jama, et vajub külili.