reede, 9. märts 2012

SK trenn 09.03.12

Grupitrenn, halli ees (püsivused sees). Kõva tuul ja külm ilm.
1. Kõrvalkõnd rihmaga - 50 sammu sirget, eesmärgiks kontakti hoidmine. Tegime mitu katset, esimesed 2 korda olid perfektsed.
2. Lamama minek/seisma jäämine liikumiselt - koonustega ehk EVÕI klassi harjutus, ainult et üks asend korraga, mitte terve "skeem" (seisa-istu-lama) :))) Seisa peatus oli suurepärane, ei keeranud järgi. Lamama ei läinud algul mittu korda, aga hiljem sai "vigade paranduse" abil koerale meelde tuletatud, mida antud käsu peale tegema peab.
3. Istuma minek liikumiselt - oleme seda kohutavalt vähe teinud (häbi-häbi mulle), seega pidin käega aitama.
4. Püsilamamine/istumine/seismine - lamamisel on mingi uus tendents tekkinud. Vahib ringi ja liputab saba... Võib-olla olen ma viimastes trennides midagi muutnud, näiteks hakanud kaugemale eemalduma või harvemini premeerima..? Hmm - ei tea, aga sellega peab igatahes väga ettevaatlik olema, sest viimane asi mida ma tahan, on püsivuse rikkumine. Istumine oli ideaalne, ei liigutanud esikäppasid ning oli väga heas meeleolus. Seismine samuti - käisin ümber tema ning alles peale mitmeid möödunud minuteid tuli esimene kord, kui ta veidike niheles.
Panen tuleviku mõttes kirja ka eemaldumise distantsid püsivustel - need olid siis vastavalt 18, 12 ja 6 sammu.
Järgmise nädala ülesanded:
1) Osta koonused (teha liikumiselt peatusi, märgi juurde saatmist, juurdetulekul peatust)
2) Teha häirijatega trenne (aga mitte teiste koerte läheduses)
3) Tegeleda probleemsete võtetega (liikumiselt istu&lama, kaugjuhtimine jne)

Kommentaare ei ole: