esmaspäev, 31. detsember 2012

Aasta kokkuvõte vol. 1 - Ferry

On aeg võtta kokku tänavune aasta, sedakorda siis numbriga 2012. Mugavamaks kajastamiseks (toimunud on ju väga palju), jagan ma kokkuvõtte kolmeks osaks. Esimene peatükk on Ferryst, teine Jazzist ning kolmas minust. Ma loodan, et see on piisav, et veidikenegi hajutada neid sündmusi mis kõik aset on leidnud.
Alustuseks - ma võin vist julgelt öelda, et selle aasta staariks oli kindla peale Ferry!!! Me suutsime ühiselt saavutada meeletult palju ja loodetavasti saavutame ka tulevikus! Nüüd on vaja lahti mõtestada ja aru saada, mis meile selle edu tagas ja kust see peale hakkas..!
SK trenni minek oli ilmselt meie edu saladuseks. Ma loodan, et teil nüüd igav ei hakka ja te lugemist ei lõpeta, kuna te vastust juba nii kähku teate... :)
Kui nüüd tõsisemalt ja täpsemalt rääkida, siis kindlasti ei olnud see edu lihtsalt suvalise sõnakuulelikkuse trenne pakkuva inimese juurde minekus, vaid just Sveta trennidesse sattumine! Ta suutis meid kõigest paari kuuga viia nii kaugele, et saime varsti eneselegi märkamatult osaleda ilma rihmata kõikvõimalikel ametlikel ja mitteametlikel võistlustel, toimugu need siis sees või väljas! See tundub siiamaani nii uskumatu, arvestades milline Ferry kunagi oli. Seda sõna "kunagi" kipun ma antud kontekstis juba liiga tihti kasutama - see oli tegelikult ju vaid aasta tagasi! See näitab, et oleme juba "harjunud" sellega, et kõik kukub viimasel ajal ilusti välja (stabiilsed tulemused on võimelised tulema ainult koostöös hea treeneriga)!
Algus tundus tegelikult üsna lootusetu. Sveta aga pani meid edusamme tegema esimesest trennist alates!
Ma mäletan, kui minu jaoks oli täiesti võimatu võtta koera küljest ära jalutusrihm (loe: http://www.fertsu.blogspot.com/2012/02/sk-trenn-100211.html). Ning kui Sveta seda peatselt märkas, oli see minu jaoks algul täielik surm :))) Mu käed värisesid esimesed paar trenni, aga kuna me tegime seda regulaarselt, siis peatselt sain aru, et midagi ei juhtu - koeral on halli seinad ümber ja ta ei saa kuskile kaugemale põgeneda! Ja kui Sveta mõnda aega Ferry peale karjus ning teda asjadega loopis :)) siis varsti sai ka Ferry aru, et pole just kuigi kasulik mööda platsi niisama ringi tormata..!
See "rihma haigus" oli eelkõige minu probleem, kuid mõjutas loomulikult ka väga tugevalt koera käitumist. Kui selle "ravi" hakkas toimima, muutusid kõik asjad kohe palju paremaks!
Nüüd teeme me trenne alati ilma rihmata ning see on juba normiks kujunenud.
Nii me vaikselt arenesime ning hakkasime osa võtma üle platsi toimuvatest ühistrennidest (loe: http://www.fertsu.blogspot.com/2012/02/sk-uhistrenn-110212.html) ja mitteametlikest võistlustest (loe: http://www.fertsu.blogspot.com/2012/02/mitteametlik-sk-voistlus-240212.html).
Kui detsembris osalesime me oma enese tarkusega ettevalmistatuna esimesel mitteametlikul SK võistlusel, siis veebruariks oli Sveta jõudnud meiega ligi poolteist kuud tööd teha :) Siis polnud küll veel ideaalset tulemust, kuid ma ei hakanud närvitsema juba nädal enne võistlust! Ja nagu Sveta mulle algusest peale ütles - see väheneb järk-järgult kogemuste tekkides. Nii läkski - iga võistlusega tuli närvipinge järjest hiljem (esmalt paar päeva enne võistlust, siis eelmisel õhtul, seejärel võistluspaika sõites, siis võistluspaigas olles ning lõpuks alles võistlusplatsile minnes).
Märtsis hakkasid trennid toimuma väljas, esmalt TAKO halli ees. Kuni mai kuuni olime seal, püsivusi tegime siiski sees (tavaliselt enne AG trenni algust, kui juba inimesed ringi kõndisid).
Enne järjekordset mitteametliku võistlust (loe: http://www.fertsu.blogspot.com/2012/05/mitteametlik-sk-voistlus-060512.html) olid jätkuvalt ettevalmistavad ühistrennid üle terve platsi.
Mai lõpus kolisime hoiupaiga platsile, kus peatselt toimus ka meie esimene ametlik võistlus (loe: http://www.fertsu.blogspot.com/2012/06/sk-voistlus-090612.html)! Selleni oli tol hetkel aega vaid 2 nädalat, mis oli natuke vähe Ferry väliplatsidega harjutamiseks. Kuid siiski see oli väga suur samm edasi ning tol korral saadud III järk motiveeris meid rasket tööd jätkama! Osalesime regulaarselt treeningutel ning mitteametlikel võistlustel "koduplatsil".
Juulis toimus üks mitteametlik võistlus (loe: http://www.fertsu.blogspot.com/2012/07/mitteametlik-sk-voistlus-290712.html) ka võõral platsil, kus osalesime, et valmistuda järgmiseks ametlikuks võistluseks augustis (loe: http://www.fertsu.blogspot.com/2012/08/sk-voistlus-110812_11.html). Seal saime ka oma esimese võrratu tulemuse kirja - I järk, täiesti võõral platsil!!!
Augusti lõpus oli veel üks mitteametlik võistlus koduplatsil (loe: http://www.fertsu.blogspot.com/2012/08/mitteametlik-sk-voistlus-290812.html) ning algas valmistumine SK EMV etteasteks septembris. Meie küll tegime etteastet vähe madalamas klassis, kui meistritiitlile võistlejad, kuid sellegipoolest võtsime seda täie tõsidusega. Kui ilmnes, et suurvõistlus ei toimugi Viimsi staadionil, kus olime pidevalt trenne teinud, oli küll hetkeline paanika, kuid peatselt kohandusime ümber ning jõudsime teha ühe trenni Lauluväljakul - uues toimumiskohas. Kuigi selleks võistluseks jõudsime me kõige vähem valmistuda, saime just seal oma kõrgeimad punktid ALG-klassis (178) (loe: http://www.fertsu.blogspot.com/2012/09/sk-voistlus-080912.html)! See oli moment, mil võis juba öelda, et Ferry suudab ka võõrastel platsidel teatud juhtudel ideaalseid sooritusi teha! Tookord suutis ta seda aga eriti raskes olukorras (väga palju koeri, pealtvaatajad ning hiiglaslik Lauluväljak)! Sellel võistlusel saavutasime lisaks TAKO Suvekarika (ehk meie 3 esimese ametliku võistlusega) üldarvestuses III koha!
Septembri lõpus osalesime võistlusel Pärnus (loe: http://www.fertsu.blogspot.com/2012/09/sk-voistlus-290912_29.html), eesmärgiks saada kätte viimane I järk, mis vajalik, et medaliga üle minna kõrgemasse, AVA klassi! Ootuspäraselt võistlus mööduski ning nüüd oli vaja jätkata tööd järgmises klassis võistlema hakkamiseks.
Trenne jõudsime enne järgmist etteastet teha vähe, aega oli sisuliselt 20 päeva. Võistlus toimus uues sisehallis, kuhu me varem sattunud polnud. Jõudsime seal teha 2 trenni, kuigi rahulikuks kohanemiseks oleks vaja läinud umbes 10. Esmakordne proov läks aga üle ootuste hästi (loe: http://www.fertsu.blogspot.com/2012/10/sk-voistlus-201012.html) - saavutasime AVA-klassis esimese koha, esimese järgu, 176,5 punkti ning saime lisaks veel ka eriauhinna "Tulevikulootus"!
Sellega lõppes meie ametlik võistlushooaeg, kuid treeningud ja mitteametlikud võistlused loomulikult jätkusid - viimaseid oli novembri ja detsembri jooksul tervelt 3!
Algas valmistumine järgmiseks hooajaks, kus me peame varem või hiljem tegema proovi VÕITJA klassis. Et see paremini edeneks, võtsime alates novembrist Sveta juures eratrenne.
SK kohapealt on nüüd vist suuresti kõik.
Lisaks osalesime Ferryga Pitch & Go (eseme äratoomise) võistlustel, mis olid lihtsalt suve jooksul vahepealseks lõbuks, kui tööd juba liiga palju sai :)
Nüüd faktiliselt:
Kokku 18 võistlust, nendest:
16 sõnakuulelikkuse ja 2 Pitch & Go võistlust, millest omakorda:
11 mitteametliku ja 5 ametliku sõnakuulelikuse võistlust, Pitch & Go võistlused olid mõlemad mitteametlikud.
Auhinnalistest kohtadest saavutasime tänavu SK võistlustel:
2 x 3. koha
8 x 2. koha
2 x 1. koha
16´st SK võistlusest 12´l korral olime pjedestaalil!
Järkudest saime SK võistlustel:
1 x III järgu
3 x II järgu
12 x I järgu
Keskmine punktisumma SK võistlustel 167 p.
Parim tulemus Pitch & Go´l oli 160 p/ 8 viset.

Ferry on sel aastal olnud ikka meeletult tubli koer!

1 kommentaar:

truumu ütles ...

Ma arvan, et tublid olete te kõik olnud, Ferry, Sina ja Sveta. Kõige rohkem pigem Sa ise. Koer oskab niigi kõike, point on selles, kuidas Sa oskad talle ennast selgeks teha. Aga supertubli töö ja edu teile järgmisel aastal!