kolmapäev, 13. märts 2013

Ferry SK eratrenn 13.03.13

Kadriorus.
Võtsime ette mitmeid vähem või rohkem keerulisi võitja-klassi võtteid, millega ma üksinda edasi polnud julgenud minna. Põhjus oli iseenesest väga lihtne - valesti õpetades on tagantjärgi vigade parandamine palju raskem! Aga otsustasin, et kuna on ju vaja edasi liikuda ja lihtsalt ootamine ei anna vastuseid, vaid raiskab aega, siis on targem treenerilt küsida ning endale asjad selgeks teha.
Esimeseks valisin metallhantli - kuidas saada tagasi tulekut kiiremaks? Olime seda väga vähe teinud ja kuigi Ferry haaras, hoidis ning liikus sellega tagasi minu poole, siis tegi ta seda kõndides, mitte joostes. Selleks, et ma midagi ise ära ei rikuks, me päris distantsi (10 meetrit) igaks juhuks ei olnud üksinda proovinudki. Aga just seda oligi suure kiiruse jaoks vaja! Nii väiksel distantsil, kui me eelnevalt tegime - ei olnudki võimalik ideaalset kiirust arendada! Tänases trennis jooksis ta metallhantliga tagasi sama kiiresti, kui puuhantliga (ehk suurepäraselt) ja polnud mitte mingisuguseid probleeme!
Teiseks võtsime kohe puuhantli - kuna seda tuleb enne ja pärast metallhantlit teha (et aporteerimine algaks ja lõppeks trennides koera jaoks ikkagi kõrvale tulekuga). Probleemiks selle võtte puhul on kehv hoidmine ja hantli närimine (põhiliselt kõrvalasendis, otseselt seotud eelmise veaga). Sveta näitas, kuidas parandada.
Pulgad - kuidas algust teha. Olen seda kunagi vist juba trennis küsinud, aga kuna siis veel ei alustanud, läks vahepeal meelest. Muuhulgas peab hamstritele mõeldud heina minema ostma :)
Juurdetulek - peatumise kiirus. Tegelesime selle probleemiga kõige põhjalikumalt. Probleem on otseselt seotud sellega, et Ferry on antud võttes vähe motiveeritud ning lubab endale seetõttu lisasamme, mitte peatumist jne. Saime päris palju erinevaid variante, mida juurdetulekul tegema peab. Tuleb nii motivatsiooni kasvatada kui ka koerale ka näidata, et lisasammude tegemine pole lubatud.
Väga kasulik trenn oli! Ferry oli väga hästi motiveeritud ja kuigi me tegelesime mitmete probleemsete võtetega, sai enamikes saavutatud suuri edusamme.

Kommentaare ei ole: