pühapäev, 3. märts 2013

Ferry SK trenn 02.03.13

Saku Suurhallis.
Eesmärgiks oli koera näitusemeluga harjutada (et suudaks rahulikult puhata) ja siis tugevate häirijatega trenni teha. Mul kulus umbes 45 minutit, kui Ferry esimest korda pead maha pani (ehk oli täiesti rahulik). Hea, et mitte terve päev.
Sain mitme kogemuse võrra rikkamaks (Ferry jaoks on selline häirijate tase väga raske ja ka ennast häirib pidev sagimine, mistõttu kui koer samuti keskpäraselt teeb, siis kipub närv sisse tulema). Peab nüüdsest näitustele sagedamini sattuma hakkama (nii enda kui ka koera pärast).
Algne plaan oli teha palju :) Kui aga kohapeal selgus, et Ferryl on raskusi keskendumisega, tegime esialgu ainult kõrvalasendis kontakti hoidmist. Kui see muutus paremaks (kuni 15 sek), proovisin kõrvalkõndi. Ideaalset kätte ei saanudki. Kahjuks läksin edasi teiste elementide juurde (lamama minek, kaugjuhtimine), selle asemel, et asjad kõrvalkõnniga lõpuni viia (edukuse tähtsus ja kogemus koerale). See viga häirib ennast siiamaani. Aga elu läheb edasi ja sellistest kogemustest õpitaksegi. Järgmine kord loodetavasti paremini.
Lamama minekut tegi Ferry libeda põranda tõttu väga hästi.
Kaugjuhtimisel oli häiritud.

Kommentaare ei ole: