pühapäev, 3. märts 2013

Ferry SK trenn 03.03.13

TAKO hallis.
Saime kutse osaleda tulevaste SK koolitajate praktikal (ehk tulla nö. "näidiskoeraks").
Kuna tegu oli väga hea võimalusega trenni teha, siis ei saanud me sellest loobuda.
Kohapeal selgus, et lisaboonusena saan ka eksami küsimusi ning koolitajate vastuseid kahe kõrvaga pealt kuulata ja samas mõelda, mida mina vastaksin. Midagi väga keerulist polnudki.
Valisime enne eksamit treeneriga koostöös :) välja huvitavamad ning tehniliselt keerukamad võtted, mille lahendusi tulevased koolitajad pakkuma pidid. Pingutasime sellega vist üsna kõvasti, sest just meie abistamisega jäid koolitajad komisjoni arvates jänni ning tulemust hinnati ebapiisavaks. Üldjoontes oli tase siiski väga hea ning inimesed said oma tööga ilusti hakkama.
Võtetest sai valitud esimeseks ruutu saatmine (küsimus - kuidas panna koer ruutu silmadega otsima ja leidma ning sinna enesekindlalt jooksma - eelnevalt oleme teinud toidukausiga, mis on koerale nähtaval - mis on siit järgmine etapp?). Vastus sellele oli mul juba eelnevalt teada (pidevalt varieerida trenne - omaniku asemel hoopis abiline paneb ruudu maha/maiuse kaussi, ruut on maha pandud koera nähes/mitte nähes, maiuse kauss on muru/lume sees (mitte nähtaval), kausi asemel mingi madalam targeti laadne alus toidu jaoks jne.).
Teine võte oli pulkade õpetamine nullist alates. Üldjoontes kujunes probleemiks see, et Ferry hakkas järjest aporteerima (meeleolu läks ka valeks/üle keevaks ja ta poleks suutnud sellises tujus keskenduda, isegi, kui harjutust juba hästi oskaks).
Väga tore päev oli - õhkkond täiesti vaba ja rahulik. Sõna eksam hirmutas mind algul ära, kuigi ma ise olin ju vaid näidiseksemplaari omanik, mitte hinnatav :)
Tänud Leeletile kutsumast!

Kommentaare ei ole: