teisipäev, 19. märts 2013

Ferry SK trenn 19.03.13

Tuhala agility hallis.
Taaskord võistlustrenn - mina olin liikumisjuhiks ülejäänud klassides ning Ferry osales, et häirijatega võtete taset ja kvaliteeti kontrollida. Terve AVA klass, tavalises järjekorras, püsivus koos ALG klassiga, 2 minutit (lamas ilusti ära).
Kui individuaalvõtted algasid, oli Ferry istunud tund aega puuris ning liigset energiat täis. Kuna aega enam ei rahustamiseks, kohanemiseks või energia maandamiseks polnud, läksimegi nii otse platsile. Olin enesekindel ning ei närvitsenud üldse. Taaskord oli trenni kõige suuremaks ülesandeks koera kontrollida - pigem rohkem kui vähem.
Kõrvalkõnd oli liigse energia tõttu hoopis teistsugune (meeleolu pigem ärajooksmist soodustav). Seega aitasin koera - kontakti hoidmiseks võtsin maiuse, pööretel aitasin käega ning kiitsin ka suuliselt päris palju.

Lamama minek liikumiselt - kuna Ferryl on võtete järjekord vist peas ja seekord oli ka liigne energia kehas, otsustasin, et ei hakka enne liikuma ja ei anna enne käsku, kui ta ilusti kontaktne on.  Plaan töötas igati õnnestunult. Peab ainult rohkem püsivust premeerima hakkama, et motivatsioon kasvaks - ta kipub üsna tihti nuuskima (tavaliselt teeme kiiruse peale ehk kohese premeerimisega).

Juurdetulek peatusega - jäin väga rahule. Peatumise kiirus oli hea (kuigi jäin käsuga veidi hiljaks) ja tulek enne ja pärast peatust samuti.
Seisma jäämine liikumiselt - sama plaan mis lamama minekul. Lisaks käisin ümber koera, et provotseerida käppade liigutamist. Ferry ei eksinud ning tegi kõike suurepäraselt!

Eseme toomine - üritas esimesel katsel hakata oma hullumeelseid ringe tegema, aga kuna ma seda juba tean, siis suutsin koheselt reageerida ja seekord see õnneks toimis. Peab lisaks sellele harjutusele, et Ferry hantlit viske ajal ei vaataks (mis on meil juba väga edukas), hakkama tegema ka seda, et peale viskamist ei tule toomine, vaid hoopis mingi muu käsk või võte (nt. lamama minek koha pealt või kõrvalkõnd). See võtaks ta energiat maha ning ta hakkaks paremini keskenduma - kuna ei saagi iga kord tormata hantli poole, vaid peab hakkama tähelepanelikult kuulama (pole võimalik üle keevas tujus teha), mis käsk tuleb.
Kaugjuhtimine - meeleolu oli vale (saba käis), seega hoidsin meelega pikki pause asendite vahel. Ferry ei eksinud.

Tõke - läks kaugel istuma + ei hüpanud tagasi. Peab mõlemaga tööd tegema - esiteks harjutama täpselt tõkke taga istumist ja teiseks tagasi hüppamist ka siis, kui ta peaks juhuslikult minema istuma sellise nurga all nagu esimesel katsel.
Üldiselt on pilt selge - peab jätkuvalt tegema häirijatega trenne (et vahepeal tehtud parandustööde tulemust kontrollida ja uusi vigu välja tuua), tegelema meeleolu, keskendumise ja kontrolliga ning loomulikult lahendama ka tavalistes trennides probleeme.

Kommentaare ei ole: