kolmapäev, 27. märts 2013

Ferry SK trenn 25.03.13

Võistlustreening Tuhala agility hallis.
Kõikvõimalikud vead, mis aegade jooksul on rohkem või vähem esinenud, tulid ühes trennis välja. Hea seegi, et trennis, mitte võistlusel.
Kõrvalkõnd oli kontaktitu, ei suutnud üldse keskenduda. Aitasin palju maiusega, kuid ka see ei andnud seekord soovitud ideaalset tulemust. Võtsime treeneriga koostöös vastu otsuse, et edaspidi teen trennis ainult kõrvalasendis keskendumist ning sirgeid normaalkõnnil, klikkides koerapoolset kontakti pakkumist. Muidu on pidev abi ning koer muutub (on juba muutunud) laisaks - küll omanik maiusega vehib, kui vaja on!
Lamama minekul ja seisma jäämisel nuuskis (vaja juba saavutatud häid kiiruseid säilitada, samas hakata palju rohkem tähelepanu ka püsivusele pöörama).
Juurdetulek peatusega oli vales, mängulises meeleolus. Tegime 3 katset, viimane oli juba veidi parem.
Eseme toomisel - vaja veel rohkem muid elemente enne saatmist teha, et rahunema hakkaks. Ja anda toomise käsk rahulikuma häälega. Seekord haukus taaskord.
Kaugjuhtimine - ainus ideaalselt, väiksemategi vigadeta tehtud võte!
Tõke - haukus hüpates. Vaja teha samu asju, mis toomisegagi - vaiksem hääletoon + muud harjutused enne hüpet.
Õnneks on enamik väiksemad vead ning parandatavad suhteliselt lihtsasti ja lühikese aja jooksul. Suuremad (hetkel vast kõrvalkõnd ja juurdetulekul peatumine) vajavad küll põhjalikumat tööd, kuid õnneks on mul parandamise jaoks vajalik info treenerilt saadud.

Kommentaare ei ole: