kolmapäev, 6. märts 2013

Ferry SK trenn 04.03.13

Tuhala agility hallis.
Tegu oli võistlustrenniga, seega üritasime koeri igat moodi häirida.
Parema tulemuse jaoks pidi igaüks eelnevalt kodus välja mõtlema, mis võtetel rohkem segajaid vaja läheb - Ferryl on ära jooksmise provotseerimiseks väga tervitatav, kui inimesi on platsil kogu aeg, aga konkreetse võtte valikul ma ei mõelnud sekunditki - kõrvalkäimine, loomulikult!
Olin trennis ka liikumisjuht debüüdist kuni võitja klassini, viimases osales kokku 5 koera. Igaüks "tellis" erinevaid asju nii võtete sees kui ka järjekorra suhtes, seega minu algsest mõttest kõigile ühte moodi teha (ehk just ennast testida - eriti kõrvalkäigu skeemi) ei tulnud midagi välja. Aga nii oli isegi raskem, kuna pidi jooksvalt iga soorituse alguses pisidetaile meeles pidama. Kõik läks siiski sujuvalt ja probleeme ei tekkinud. Kuigi üritasin vahepeal häirija rolliga konkureerida, selle asemel et juhendada :))
Ferry oli üldjoontes väga tubli. Olime laupäevast saadik 3 päeva järjest tugevate häirijatega trenni teinud ja võtete kvaliteet/koera meeleolu polnud halvenenud.
Kõrvalkõnniga läks nii nagu oodatud - kulus päris palju aega, enne kui Ferry veidigi paremaks muutus. Oli sama häiritud, kui võistlustel. Peame seda harjutust tihedamini tegema.
Ülejäänud võtted olid enam-vähem OK, kuigi lamama mineku kiirus võiks natuke parem olla, juurdetulekul peatumine umbes pool meetrit parem, seisma jäämist võiks esimese käsu peale täita, mitte istuma minna, hantlit mitte närida jne :)) Midagi katastroofilist võtete poolest ei olnud.
Ma jäin väga rahule, et suutsin platsil adekvaatselt käituda (mitte minna närvi ja samas pidevalt kontrollida koera). Tänu sellele ei toimunud seekord mitte ühtegi ärajooksmist ega ülekeemist.
Tänud Svetale korraldamise, transpordi ja liikumisjuhi töö pakkumise eest!

Kommentaare ei ole: