pühapäev, 10. veebruar 2013

Ferry mitteametlik SK võistlus 10.02.13

Täna osalesime Ferryga TUBLI korraldatud mitteametlikul SK võistlusel, kohtunikuks oli Kei Kvarnstrom. Tulemuseks AVA-klassis 2. koht (4st), I järk, 170 punkti!


Hindamislehelt1. Grupis lamamine - 10 x 3 = 30 p
2. Liikumine kõrval ilma rihmata - 0 x 2 = 20 p
3. Lamama minek liikumise pealt - 10 x 2 = 20 p
4. Juurdetulemine koos seismise peatusega - 10 x 3 = 30 p
5. Seisma jäämine liikumise pealt - 8 x 2 = 16 p
6. Eseme äratoomine - 9 x 2 = 18 p
7. Kaugjuhtimine - 10 x 3 = 30 p
8. Tõkke ületamine - 9 x 2 = 18 p
9. Üldmulje - 8 x 1 = 8 p


Kommentaarid
Võistlus toimus Tuhala hallis, kus tavaliselt peetakse vast rohkem agility võistlusi. Uue koha mõttes loomulikult hea proovida - kuidas ja mida koer teeb. Ferry oli häiritud võõrast kohast - ta oli juba kohale jõudes ja autost välja tulles hajevil - selles ringi vahtimise ja tirmise meeleolus.
Teen vahelduseks jälle võtete kaupa - et endal meeles püsiks, mis kuidas läks.
Grupis lamamine - jõudsime seda võtet paar korda enne võistlust 4 minutit teha. Võib-olla see meid päästiski, kuigi ma pole juba kolmandat võistlust järjest Ferrys üldse kindel, kas ta ära lamab (viimane kord tuligi püsti, otse minu juurde). Lamamise ajal mitmed koerad haukusid ja vingusid, osad tõusid püsti ning omanikud läksid neid tagasi panema. Õnneks Ferry närv pidas vastu...
Kõrvalkõnd - esimene võte. Sveta ütles, et asi pole mitte selles, et kõrvalkõnd esimene on, vaid selles, et koer suvalise esimese võtte ajal on vales meeleolus ja hajevil. Eks ma ise lähen ka vähem või rohkem närvi, platsi mõttelist joont ületades. Koerale mõjub see aga teatavasti väga tugevalt. Kuna ma nägin, et Ferry hakkab jälle kontaktitult ja ebakorrektselt kõrval lonkima ning minu juurest lahkuma (kohe alguses), otsustasin, et teen asja maiusega lõpuni, null oli igal juhul juba käes. Ferry isegi süüa ei tahtnud eriti, oli vist kindel, et ei saa nii kui nii (otsene seos võistlusolukorraga)?!
Mõtlesin, et lisaks häirijatega trennidele prooviks edaspidi mõnda aega käia mitteametlikel võistlustel ja saada esimene võte teadlikult null, aga teha selle käigus trenni, premeerida ning viia koer sellest valest tujust välja. Siis kulgeb ka edasine ehk paremini. Null tuleks igal juhul, kui ta lollusi tegema hakkab - mille tõenäosus kipub kõrvalkõnnil päris suur olema! Nii teemegi.
Lamama minek liikumise pealt - läks hea kiirusega lamama, käppasid ei liigutanud. Kõik väga ilus.
Juurdetulek peatusega - oleks võinud paremini peatuda (kui trennides on meie parimad sooritused 0,5 kehapikkusega, siis võistlustel on see vahemaa 1-1,5).
Seisma jäämine liikumise pealt - keeras järele. Kuigi tegime sellega enne võistlusi tööd, on see keeramise komme võistlustel tugevalt kinnistunud. Keelasin teda ja peale võtte lõppu panin teda uuesti seisma. See kestis küll väga lühidalt, ei jäänud enda tegevusega päris rahule. Oleksin pidanud täiesti nullist tegema, koos kõrvalkõnni ja muuga. Ja keelata oleks võinud tugevamalt. OK, järgmine kord püüab meeles pidada.
Eseme ära toomine - hea kiirus, hullumeelses tujus nagu tavaliselt. Siiski suutis nii palju keskenduda, et ei läinud ringi jooksma. Tagasituleku kiirus oli hea, kergelt kippus närima. Peaks võistlustel enne seda võtet teda rahustama ja motivatsiooni veidi madalamaks võtma, et ta keskenduks ning kindlasti ära tooks ning ei plaaniks lollusi.
Kaugjuhtimine - ideaalne.
Tõke - korduskäsk tagasihüppamisel (kõrval käsuga), kuna ei pannud tähele (häiritud, häiritud). Istuma läks ilusti.
Pärast saime veel platsil lühidalt trenni teha - tegin lihtsalt kõrvalkõndi koos söötmisega ning kaugjuhtimist. Mõlemas oli häiritud. Aga kõrvalkõnni sain KOHATI päris heaks. Siiski tööd on veel palju.

Kommentaare ei ole: