reede, 22. veebruar 2013

Ferry SK eratrenn 20.02.13

Kadriorus. Taaskord läks küsimustega rohkem aega ja trenni eriti teha ei jõudnudki. Aga on paratamatult vaja vastuseid asjadele saada, nii et läks vägagi asja ette.
Uurisin peamiselt selle kohta, kuidas aega paremini planeerida, et jõuaks rohkem tehtud ning teatud asjad ei jääks tahaplaanile (nt. rihmata jalutuskäigud jne). Viimased 2 kuud on meie trennid olnud väga intensiivsed, mõlema koeraga vähemalt kord päevas. Puhkust koertele ega ka mulle polnud tekkinud. Kuna ma tundsin, et asi hakkab tupikusse jooksma (asjad läksid pidevalt sassi, pinge oli suur ja ma teadsin, et mingi hetk hakkab trennide tase üleväsimuse ja liigse koormuse tõttu hoopis langema), siis otsustasingi appi karjuda. Kui algul tundus mulle naljakas, et koerte nimed sassi läksid ning trennides "vale" koeraga mingeid võtteid tegin, siis hiljem sain aru, et see oli hoopis ohu märk. Sveta soovitas hoogu maha tõmmata ning teha iga päev ÜHE koeraga trenni. St. teine koer puhkab. Lisaks planeerida nädal ette, pannes esiteks kirja, mis elementide osad teha (igast elemendist ainult mõned, et poleks liiga palju asju teha ja sellega kaasnevat "haigust", mis kohustab treeningtabelisse iga hinna eest kõikide asjade juurde kuu jooksul ristikesi koguda), teiseks mis päeval millise koeraga trenni teen, millal on MINU puhkepäev (ehk näiteks toimub küll jalutuskäik koertega metsas, aga ilma igasuguse SK trennita, kui endal viitsimist või tuju pole).
Eks intensiivsemaid treeningperioode võib olla küll, aga need peaksid olema siis läbimõeldud ning kindla põhjusega (nt. võistlused tulekul). Praegu tegime me lihtsalt kaks kuud suure koormusega tööd, millel kindlasti oli suur kasutegur, kuid ajastus polnud päris õige. Nüüd püüame veidi rahulikumat profiili hoida ja vaatame, kuidas see kvaliteedile, minu närvidele ja muule mõjub.
Sai küsitud ka erinevate tehniliste asjade kohta (nt. ruut).
Sellega on vaja lihtsalt tööd teha :) Pidevalt varieerida asukohta, distantsi, preemia nähtavust jne. Samuti teha klikkeriga ruudu keskkohta jooksmist (visates preemiat veel kaugemale, et ei hakkaks enne peatuma), esialgu hästi lähedalt.
Teha jõudsime kõrvalkõnnil jooksmist (sirgel).

Kommentaare ei ole: