pühapäev, 14. aprill 2013

Ferry mitteametlik SK võistlus 14.04.13

Täna osalesime Ferryga TUBLI korraldatud mitteametlikul SK võistlusel, kohtunikuks oli Svetlana Zolotnikova. Tulemuseks AVA-klassis 3. koht (3st), II järk, 146 punkti!

Hindamislehelt

1. Grupis lamamine - 0 x 3 = 0 p
2. Liikumine kõrval ilma rihmata - 8 x 2 = 16 p
3. Lamama minek liikumise pealt - 10 x 2 = 20 p
4. Juurdetulemine koos seismise peatusega - 8 x 3 = 24 p
5. Seisma jäämine liikumise pealt - 10 x 2 = 20 p
6. Eseme äratoomine - 6 x 2 = 12 p
7. Kaugjuhtimine - 9 x 3 = 27 p
8. Tõkke ületamine - 9 x 2 = 18 p
9. Üldmulje - 9 x 1 = 9 p


Kommentaarid
Võistlus toimus A-koera hallis, mis on meie kunagine treeninghall, kuid nüüdseks juba täiesti võõras koht (vaevalt koer 3 aasta taguseid trenne enam mäletab ning seega see tema elu ei kergendanud). Olin taaskord liikumisjuhiks VÕI-klassile, kus osales 4 koera.

Ferry oli kohati häiritud, aga kuna Sveta ei lasknud mul liigselt platsil ringi joosta ning koera kõrval käskudega närvi ajada, siis seetõttu aitas see positiivselt kaasa. Enamik elemente olid sooritatud hästi, eriti tore oli näha, et trennides tehtud parandustööd on vilja kandnud - nii lamamisel kui ka seismisel oli püsivus ideaalne (ei nuuskinud eriti ega keeranud järele)! Juurdetulekul polnud ka väga viga ning suhteliselt head olid ka kaugjuhtimine ning tõke (mõlemad ühe korduskäsuga). Need, millega meil kõige rohkem tööd hetkel on - läksid ka kõige kehvemini. Kõrvalkõnnil tegi Sveta meile skeemi veelgi pikemaks, et saaksin vähemalt koera parema kontakti eest lõpuks kiita ja premeerida, kuna ta kõndis taaskord oma koridoris ning keeldus otsa vaatamast. Eseme toomisel jäi midagi nuuskima, pidin mitu korduskäsku andma, näris kergelt.
Suurim üllatus oli siiski püsilamamisel püsti tõusmine - oleme seda jätkuvalt liiga vähe võõrastes kohtades, grupis, koos varjesse minemise ja 3 minutilise ajaga teinud! Sest selles võttes olen ma alati varjes olnud minestamise äärel, oodates juba, millal aeg täis saab, sest koera ei usalda ma absoluutselt... Kuigi ta on ideaalseid, 10 punktilisi püsivusi näidanud, on juhtunud ka kordi, mil ta püsti tõuseb. Viimasel ajal siiski mitte - seda enam tuli see ebameeldiva üllatusena!

Kommentaare ei ole: